Звездата в алпийските ски Линдзи Вон се насочва с големи надежди към спускането. Преди дни тя заяви, че е напълно възможно да спечели два златни медала в Пьонгчанг, но изпусна първия шанс, като остана шеста в супергигантския слалом.

Тогава чехкинята Естер Ледецка поднесе голямата изненада, като стъпи на върха.

"В последните състезания записах няколко силни резултата в спускането, така че идвам доста уверена. Психически и физически съм в чудесно състояние. Най-важното за мен в момента е да запазя физическата си кондиция и да успея да се справя с атмосферните условия, които не са леки", каза Вон в интервю за "Евроспорт".

Според нея София Годжа ще е най-големият ѝ съперник в спускането, което ще се проведе в сряда в 04.00 часа българско време. "Микаела Шифрин ще бъде много сериозен фактор. Басино също би могла да стигне до подиума с малко късмет."

Вон добави, че "има няколко на пръв поглед непретенциозни състезателки, които могат да направят нещо голямо в Пьонгчанг". Това вече се получи в Супер-Г с триумфа на Ледецка.

Част от притесненията на Вон бяха свързани с вятъра в Пьонгчанг. "Когато си тренирал усилено години наред, е меко казано дразнещо олимпийската ти мечта да приключи заради вятъра. Неприятно е, но понякога се случва, както стана с мен в Кортина. Надяваме се, че майката природа ще ни съдейства и ще можем да достигнем върха на възможностите си."

Американката смята, че снегът в Пьонгчанг е подобен на този в Колорадо, което би ѝ било от полза. "Сцеплението е добро и позволява агресивно каране", добави тя.

Вон има два олимпийски медала, като и двата дойдоха от Ванкурър 2010. В Канада тя спечели спускането и взе бронз от супергигантския слалом.

Dnevnik.bg