Барселона" се възползва от груба грешка на "Челси" и стигна до 1:1 като гост в първия мач от осминафиналите в Шампионската лига.

Сините атакуваха повече и създадоха положения, като поведоха с гола на Вилиан. С първия си гол срещу "Челси" Лионел Меси донесе приемлив резултат за отбора си преди реванша на "Камп ноу".

В другата среща "Байерн" вкара четири пъти след почивката и стигна до 5:0 срещу "Бешикташ". По два пъти се разписаха Томас Мюлер и Роберт Левандовски, а веднъж вкара и Кингсли Коман.

В началните минути на "Стамфорд бридж" "Челси" държеше инициативата и атакуваше. В петата Еден Азар отправи силен диагонален удар, но топката мина встрани. Малко след това Антонио Рюдигер засече с глава след центриране, като също не беше точен.

Постепенно "Барселона" започна да владее повече топката, без обаче да създава възможности пред вратата на английския шампион.

След 30-ата минута "Челси" имаше нова серия положения, като в основата беше Вилиан. В 33-ата минута той стреля добре, но улучи гредата. Бразилецът нямаше късмет и в 40-ата, когато отново след негов удар топката срещна гредата. До почивката Азар пробва още един изстрел, но без успех.

В началото на втората част "Барселона" отправи първия си точен удар. Луис Суарес от малък ъгъл стреля, но Тибо Куртоа спаси.

При третия си опит Вилиан сполучи и в 62-ата минута даде преднина на "Челси". Той получи пред наказателното поле и стреля силно в долния ляв ъгъл на вратата на съперника.

Груба грешка на сините при изнасянето на топката позволи на "Барселона" да изравни. Андрес Иниеста се възползва от неточното отиграване на съперника, овладя и подаде на Меси, който отправи точен удар за 1:1.

В Мюнхен "Байерн" нямаше затруднения срещу "Бешикташ" и с убедителна победа се насочи към четвъртфиналите. Още в 16-ата минута турският отбор остана с човек по-малко след червения картон на Вида за нарушение срещу Левандовски пред наказателното поле.

Германците атакуваха, но успяха да поведат малко преди почивката. В 43-ата минута след подаване от ляво топката се отклони в тялото на Алаба и попадна в Томас Мюлер, който отблизо вкара.

"Байрен" удвои в 52-ата минута, когато Левандовски от аутлинията върна към точката на дузпата и Кингсли Коман стреля точно. Третият гол дойде в 66-ата - Кимих центрира и Мюлер при близката греда засече във вратата на "Бешикташ".

Левандовски, който в началото на втората част удари греда от фаул, успя да вкара четвъртия гол. Полският нападател стигна пръв до спасена от вратаря топка и от няколко метра се разписа. Отново той отбеляза и за 5:0, като се възползва от подаване на Мюлер, оставило до пред празната врата.

Dnevnik.bg