Волейболистките на "Марица" продължават да са без победа в Шампионската лига, след като загубиха и петия си мач в груповата фаза. Съставът от Пловдив отстъпи с 0:3 (23:25, 19:25, 14:25) срещу "Визура" като гост.

Както и в мача в зала "Колодрума" преди месец, сръбкините играха добре и имаха превъзходство.

Надеждите на "Марица" за победа остават минимални, като в последния кръг съставът гостува на водача в групата "Динамо" (Казан). Успехът за "Визура" беше важен, като отборът съхрани шансовете си да завърши втори.

В българския отбор нито една състезателка не завърши с двуцифрен актив, като Радосвета Тенева и Десислава Николова направиха по девет точки. За "Визура" Сара Лозо стана най-резултатна с 14.

"Марица" имаше проблем в нападението си, като завърши с нисък процент успеваемост - 33%. Домакините разчитаха на добре организираната си защита и на блокадата (12 срещу 6 блока в полза на "Визура").

В първия гейм воденият от Иван Петков отбор се държеше близо до съперника, но това не беше достатъчно за спечелването му. Във втория "Марица" поведе с 8:6 при първото техническо прекъсване, но сръбският отбор бързо направи обрат и натрупа преднина, с която стигна до 2:0.

"Визура" изигра силно третата част и заслужено спечели с голяма разлика.

Dnevnik.bg