„Рамон Санчес Писхуан" е стадионът, от който "Манчестър юнайтед" и Жозе Моуриньо ще направят първата си стъпка по пътя на мечтите за европейския връх през 2018 г. Английският отбор гостува на "Севиля" в среща от осминафиналите в Шампионската лига тази вечер.

Двата състава са носителите на купата в Лига Европа за последните четири сезона, но сега се надяват успешният им път да се пренесе в Шампионската лига.

"Юнайтед" имаше трудни сезони в най-силния европейски турнир. След загубения финал срещу "Барселона" (1:3) през 2011 г. отборът само два пъти мина групите в Шампионската лига, но отпадна веднъж в осминафиналите и веднъж в четвъртфиналите.

Сега на пътя се появява испанско предизвикателство. Това ще е първият мач между двата отбора в евротурнирите.

"Юнайтед" и "Севиля" вкараха по 12 гола в груповата фаза, но показаха различно представяне в защита - англичаните допуснаха три гола, а андалусийците 12.

Моуриньо се надява да постигне нов европейски успех. Той посочи, че сега "Манчестър юнайтед" не е сред фаворитите, но добави, че така е било и с двата отбора, с които спечели Шампионската лига - "Порто" и "Интер".

"Когато спечелих с "Порто", имахме много млад и неопитен отбор с футболисти, които за пръв път играеха в Шампионската лига. След това го направих и с отбор, който беше пълната противоположност - много играчи над 30 години с огромен опит, но без големи успехи до момента", заяви португалецът.

По думите му сега "Манчестър юнайтед" е "някъде по средата" между това, което е имал в "Порто" и "Интер". "Мечтите в Шампионската лига обаче започват около четвъртфиналите, а не в осминафиналите. Сега сме още далеч, но в четвъртфиналите настъпва моментът, в който отбори, които не са фаворити - какъвто е нашият случай, започват да осъзнават, че всичко е възможно."

Моуриньо няма да може да използва Фелайни, Ибрахимович, Джоунс и Рохо. Отделно двата отбора бяха изправени пред проблеми с куп футболисти със заболявания и контузии. Полузащитникът Пол Погба поднови пълноценни тренировки във вторник, след като пропусна мача с "Хъдърсфийлд".

Моуриньо даде знак, че не иска да се трупа напрежение върху французина, който не е във върхова форма. "Не мисля, че е справедливо да говоря за отговорностите само на един играч", заяви мениджърът на отбора.

Мачът е тази вечер от 21.45 часа, а в същото време ще се играе и другата среща между "Шахтьор" и "Рома".

Dnevnik.bg