Финалите в една от дисциплините в свободния стил ски – ски кроса, доведоха до някои ужасяващи контузии. Едно от атрактивните състезания на олимпийските игри в Пьонгчанг завърши с транспортиране в болница на двама от скиорите.

Представителят на Канада Кристофър Делбоско е със счупен таз, а Теренс Чикнавориан от Франция е с фрактура на тибията (коста на подбедрицата – бел. ред.).

От австрийския отбор пък разкриха, че Кристоф Вахрщотер е със сътресение след сблъсък с шведа Ерик Моберг. Представителят на скандинавците успя да продължи състезанието и след това дори говори с репортери, докато австриецът отиде в болница за прегледи.

Най-сериозно се оказа състоянието на Делбоско, който преди състезанието беше считан за един от фаворитите. Канадецът се приземи лошо след един скок и остана неподвижен на снега. Лекарските екипи дълго му оказваха помощ преди да го изтеглят с моторна шейна на носилка от трасето.

Делбоско все пак вдигна ръка, показвайки че е в съзнание и е контактен.

Въпреки сериозните наранявания състезателите отказаха да обвинят трасето за инцидентите. "По време на сезона виждаме доста падания, това е част от нашия спорт. Естествено лошата страна на скикроса, но няма какво да направим", обясни Кевин Дрюри, друг член на канадския отбор, който влезе във финала, но не завърши.

Титлата все пак остана в "кленовите листа", след като Брейди Леман победи Марк Бишофбергер от Швейцария и Сергей Ридзик от Олимпийските спортисти на Русия.

Дневник