"Севиля" и "Манчестър юнайтед" завършиха при нулево равенство в първия мач помежду си от осминафиналите в Шампионската лига. В герой за англичаните се превърна вратарят Давид де Хеа, направил забележителни спасявания.

В хубав двубой "Шахтьор" направи обрат за 2:1 срещу "Рома".

На "Рамон Санчес Писхуан" домакините продължиха серията си от мачове без поражение у дома. Те положиха големи усилия да вкарат, но бяха спрени от Де Хеа. "Севиля" отправи 25 удара, като осем от тях бяха точни. "Юнайтед" имаше друга стратегия - игра събрано, значително по-рядко стреляше и завърши с един точен удар от шест опита.

Жозе Моуриньо остави Пол Погба резерва, но в 17-ата минута беше принуден да го пусне в игра. Тогава Андер Ерера се контузи и беше сменен. С представянето си в мача Погба затвърди впечатленията, че минава през труден период.

Мачът започна с възможност за "Севиля", като Муриел отправи силен удар по земя, а Де Хеа изби. В средата на полувремето Ромелу Лукаку получи в наказателното поле на съперника и стреля от воле, но не беше точен.

"Севиля" продължи да атакува и в последните минути преди почивката създаде още няколко възможности. Отново Де Хеа се справи с удари на Нзонзи и Муриел, който пропусна да открие след удар с глава отблизо.

През втората част андалусийците продължиха да са по-дейни, а "Юнайтед" следваше тактиката си. В края гол на Лукаку не беше зачетен заради игра с ръка.

Другата среща също предложи отлични спасявания на двамата вратари, но и повече вълнуващи моменти. "Рома" игра добре през първата част и след два пропуска на добри възможности успя да поведе.

В 41-ата минута Един Джеко пусна подаване в наказателното поле и Ченгиз Юндер вкара.

След почивката ролите се размениха и "Шахтьор" надигра съперника си. В 52-ата минута Ферейра напредна, освободи се от защитник и изравни.

Последваха пропуски пред вратата на "Рома", като ключови спасявания имаше вратарят Алисон. Фред вкара много красив гол от фаул в 71-ата минута и даде преднина на "Шахтьор". В последните секунди на добавеното време от два-три метра Ферейра стреля, но хвърлил се защитник изби топката в ъглов удар.

Дневник