Швейцарската скиорка Мишел Гизин стана олимпийска шампионка в комбинацията в състезание, което донесе ново разочарование за американката Линдзи Вон. Американката беше на върха след спускането, но отпадна още в началото на слалома.

Гизин завърши с общо време 2:20,90 минути и заслужи олимпийската титла. Правещата забележителен сезон в Световната купа Микаела Шифрин спечели сребърния медал, а друга представителка на Швейцария - Уенди Холденер, взе бронза след отлично представяне в слалома.

Въпреки огромните си надежди в Пьонгчанг Вон спечели само бронз в спускането преди ден. Американката избра да се впусне и в комбинацията, като след спускането беше начело с 0,74 сек преднина на върха.

Гизин, която беше трета след първата част от състезанието, направи силно каране и в слалома и излезе начело. Шифрин подобри класирането си от спускането, където беше шеста и се качи на подиума.

С 40,23 сек Холденер даде най-доброто време в слалома и това ѝ позволи да се изкачи от десетото на третото място.

Последната дума беше за Вон. Американката стартира, окуражавана от хората от щаба си, но още в началото сгреши и отпадна.

Дневник