ЦСКА и "Черно море" завършиха 0:0 в първия двубой от 22-ия кръг на Първа лига. Нулевото равенство на стадион "Българска армия" прекъсна серията на червените от пет поредни победи в първенството.

Тимът на Стамен Белчев записа шести последователен двубой без допуснат гол, но пропусна отлична възможност да се откъсне с две точки на върха и да постави под напрежение шампиона "Лудогорец".

ЦСКА събра 51 точки и се изравни с тима от Разград. Червените заемат първата позиция заради повече голове на чужд терен в директните мачове помежду им. "Лудогорец" обаче може да се върне начело след гостуването на "Ботев" (Пловдив) в понеделник.

"Черно море" спечели първа точка под ръководството на Илиан Илиев, след като в предишния кръг допусна тежка загуба с 1:4 от "Берое". Тимът от Варна обаче остават без победа вече осем поредни мача и заема седмото място с 26 точки - на пет от "Верея", който затваря първата шестица.„

ЦСКА изигра един от неубедителните си мачове през сезона. Червените не бяха достатъчно агресивни, разиграваха бавно топката и не поставиха под достатъчно напрежение дълбоко прибраната отбрана на "Черно море". Домакините все пак създадоха няколко изгодни положения за гол, но ги пропиляха с нескопосани отигравания в завършващата фаза.

ЦСКА можеше да открие резултата още в петата минута. Кирил Десподов изведе Роланд Алберг очи в очи с Благой Макенджиев, но новото попълнение на червените стреля в тялото на врататаря.

В 17-ата минута Енрике Рафаел си освободи добра позиция за удар от границата на наказателното поле, но и той прати топката право в Макенджиев. Десетина минути преди края на полувремето Тиаго Родригес отправи мощен изстрел от дистанция, който профуча малко над напречната греда.

През второто полувреме ситуацията на терена не се промени. ЦСКА стигна до първата си добра възможност за гол едва в 65-ата минута. Алберг центрира в наказателното поле към непокрития Фернандо Каранга, който обаче пропиля открилия се шанс със слаб удар, който не затрудни Макенджиев.

Десетина минути по-късно Десподов беше изпуснат в наказателното поле, но отблизо прати топката високо на двратата.

В заключителните минути се стигна до няколко много напрегнати ситуации пред вратата на "Черно море". В 85-ата минута Каранга проби отдясно и намери Десподов, който обаче отправи много слаб удар.

В добавеното време нова комбинация между двата едва не завърши с победно попадение. Този път Десподов се измъкна отдясно и подаде пред вратарското поле за Каранга. Бразилецът стигна пръв до топката, но тя се отби в главата на плонжиралия в краката му Макенджиев.

"Черно море" не успя да създаде нищо пред вратата на ЦСКА с изключение на един рикошет след свободен удар, при който топката се насочи към вратата, но Черниаускас плонжира и съвсем спокойно я улови.

Дневник