За втори път този сезон "Байерн" (Мюнхен) не успя да победи "Херта", завършвайки 0:0 като домакин на "Алианц арена". Двубоят сложи край на серия от 14 поредни успеха във всички турнири за тима на Юп Хайнкес.

От 25 ноември никой не беше вземал дори точка от баварците, когато те загубиха от "Борусия" (Мьонхенгладбах), но сега столичани стигнаха до равенството. За втори път съставът на Паул Дардай не е победен от шампиона през настоящата кампания, след като на 1 октомври завърши 2:2 в Берлин. Тогава "Байерн" поведе с 2:0. Тогава двубоят беше първи след уволнението на Карло Анчелоти.

Иначе за "Херта" точката е първа в Мюнхен от 14 години насам. За последно столичани стигнаха до равен през август 2004 г. (1:1). Баварската столица е негостоприемно място за "Херта", след като в цялата си история синьо-белите имат само две победи като гост над "Байерн".

Срещата на "Алианц арена" се запомни и с това, че е първият домакински мач, в който Роберт Левандовски не успя да се разпише през този сезон. Полякът записа двубой №250 в Бундеслигата и до момента има 171 гола и 33 асистенции.


Първата част премина под доминацията на баварците, които притежаваха топката в 77% от времето. Това обаче не доведе до много опасности пред наказателното поле на столичани, които бяха отлично групирани. Играчите на "Херта" действаха бавно и без да прибързват, като търпеливо изчакваха шансовете си на контраатака.

Още в петата минута Левандовски можеше да се разпише, но Ярстейн отрази неговия удар с глава с десния си крак.

До края на първото полувреме това се оказа и единствения точен удар, който футболистите на "Байерн" успяха да отправят.

През втората част ситуацията на терена не се промени по никакъв начин и това накара Юп Хайнкес да прави промени. Той извади инертния Франк Рибери и Томас Мюлер, за да пусне Кингсли Коман и Сандро Вагнер, с което усили нападателната мощ. "Байерн" заигра основно с дълги топки, но и те не можеха да изненада отбраната на тима от Берлин.

До края на срещата се игра изцяло пред вратата на гостите, а в продължението отличен шанс имаше и Ариен Робен. Холандецът стреля от фаул, но Ярстейн изби неговия удар.

Равенството е едва трето за "Байерн" през сезона, а с точката шампионите вече имат 60 след 24 мача. Най-близкият преследвач "Борусия" (Дортмунд) е с 40 и мач по-малко. "Херта" е 11-и в класирането с 31 точки.

Други резултати от Бундеслигата
"Хановер" – "Борусия" (Мьонхенгладбах) 0:1
"Хофенхайм" – "Фрайбург" 1:1
"Щутгарт" – "Айнтрахт" 1:0

От петък
"Майнц" – "Волфсбург" 1:1

Dnevnik.bg