Българският национален отбор по баскетбол допусна третата си загуба от четири мача в квалификациите за световното първенство. Воденият от Любомир Минчев състав отново се пропука в края, за да загуби със 70:75 срещу Финландия.

Българите водеха с шест точки при 67:61. След 65:70 обаче домакините се вдигнаха и направиха силна серия от 10:0 и спечелиха срещата.

В българския отбор се завърна Александър Везенков, който игра силно. Баскетболистът на "Барселона" стана най-резултатен с 28 точки, десет борби и една асистенция.

България е на последното място в групата, като в следващата си среща на 29 юни приема Исландия. Исландците спечелиха две поредни домакинства - срещу Финландия и Чехия, и излязоха втори.

"Много тежка загуба. Не намерихме стабилност в играта си през целия мач", каза Везенков. Според него отборът е играл добре в началото, а във втората част се е представил слабо в защита.

"След това обърнахме, водехме с пет точки, но играхме глупаво, загубихме ума си, не вкарахме нито точка и накрая не успяхме да завършим както трябваше. Давахме втори възможности на Финландия, това реши всичко", посочи звездата в състава.

Мачът във Финландия предложи няколко обрата, като на почивката домакините водеха с десет точки. Постепенно след това България се доближи и дойде ред на равностойни минути с размяна на водачеството. В последната четвърт българите взеха добра преднина, но накрая я изпуснаха.

Преди три дни те изпуснаха 16 точки аванс срещу водача Чехия.

Dnevnik.bg