Носителят на "Златната топка" Кристиано Роналдо определи фаворитите за предстоящото световно първенство в Русия и неговият отбор Португалия не е сред тях. Според звездата на "Реал" (Мадрид) има други отбори, които са в по-добра позиция от европейските шампиони.

"Трябва да бъдем честни и да признаем, че на теория има по-големи имена от нас. Бразилия, Германия и Аржентина трябва да бъдат разглеждани като фаворит, а не ние. Ние не сме в тази позиция, но във футбола всичко е възможно", каза Роналдо.

Европейският шампион попадна в група В на световното първенство, където е заедно с Испания, Мароко и Иран. Преди четири години в Бразилия Португалия отпадна още в групите.

Португалецът обясни още, че е щастлив с постигнатото в кариерата си. Освен трофеите с "Манчестър юнайтед" и "Реал" в индивидуален план той спечели "Златната топка" пет пъти.

"Ако сложа край на кариерата си сега, ще мога спокойно да кажа, че съм постигнал повече от това, за което съм мечтал. Спечелих всичко, което можеше да се спечели. Ако добавя още една, две или три "Златни топки" ще бъде страхотно, но и пет не е лошо", добави португалецът.

Роналдо отговаряше и на въпроси за личния си живот и какво прави в свободното си време. Той обясни, че много рядко гледа футболни мачове, когато е у дома си.

"Много рядко сядам да изгледам мач, правя изключения само когато играе приятел или е някое много важно дерби. Предпочитам да гледам филми и документални поредици или да пътувам за концерти в Лондон и Париж", каза Роналдо.

Dnevnik.bg