Бившият френски национал Самир Насри беше наказан за половин година заради нарушаване на антидопинговите правила. Футболистът беше уличен в употреба на забранено вещество в края на 2016 г., но УЕФА обяви санкцията му едва днес.

От европейската централа не посочиха какъв препарат е бил използван от 30-годишния полузащитник. В решението пише само, че той е "признат за виновен в използването на непозволен метод в съответствие със забранения списък на Световната антидопингова агенция (WADA).

Насри играеше в "Севиля" под наем от "Манчестър сити", когато даде положителен допинг тест. Неговият адвокат твърдеше, че французинът се е подложил на медицинска процедура в клиника в Лос Анджелис, тъй като се е разболял и е повръщал, докато е бил на почивка в американския град.

През февруари 2017 г. УЕФА е отказала да даде на футболиста разрешение за терапевтична употреба (TUI) със задна дата. Насри обжалва пред Спортния арбитражен съд в Лозана (КАС), който през декември отхвърли жалбата му и даде зелена светлина на европейската централа да започне дисциплинарна процедура.

В момента полузащитникът е без клуб, след като в края на януари прекрати договора си с "Анталияспор" по взаимно съгласие. Той беше привлечен от турския отбор през лятото срещу 3.5 милиона евро, като изигра само осем мача.

Дневник