След четири поредни победи в Ла Лига шампионът "Реал" (Мадрид) направи грешна стъпка при гостуването на "Еспаньол" и загуби срещата на "Ел Прат" с 0:1. Каталунците записаха нов престижен резултат на собствения си стадион, след като в началото на месеца направи 1:1 с градския съперник "Барселона" отново в шампионатен сблъсък.

В герой за тима на Кике Санчес Флорес се превърна Жерар Морено, който вкара единствения гол в третата минута на добавеното време.

Визитата в Каталуня за мадридчани се оказа много тежка за състава на Зинедин Зидан и не му позволи да се доближи на четири точки зад втория в класирането "Атлетико" (Мадрид).

"Реал" беше без голямата си звезда Кристиано Роналдо, който получи почивка. Отсъствието на португалеца обаче се оказа ключово, защото не се намери кой да вкара гол. Освен Роналдо заради травми не играха Тони Кроос, Марсело и Лука Модрич, а Даниел Карвахал и Карим Бензема останаха на резервната скамейка. Французинът все пак се появи след почивката, но не промени играта с нищо.

През първото полувреме "Еспаньол" стигна до попадение чрез Жерар Морено, но то беше отменено заради засада на нападателя. След това "Реал" имаше претенции за дузпа, когато Виктор Санчес спря с ръка изстрел на Гарет Бейл, но удар от 11-те не беше отсъден.

През втората част нямаше толкова интересни моменти, но Диего Лопес впечатли с изявите си. Стражът на "Еспаньол" отчая бившия си тим с важни спасявания в ключовите моменти. При опитите на домакините от контраатаки пък мадридчани показаха слабости в защита. На моменти Серхио Рамос и останалите защитници на шампионите действаха разконцентрирано.

В 88-ата минута отново Морено беше в центъра на събитията, но неговият удар мина на сантиметри от целта. Пет минути по-късно нападателят се поправи и с точен удар наказа високомерието на защитниците на "Реал".

В подреждането "Реал" остава трети с 51 точки на 14 зад лидера "Барселона". Зад мадридчани е "Валенсия" с 49, но "прилепите" имат и мач по-малко като в сряда гостуват на "Атлетик" (Билбао).

Дневник