Председателят на Българската федерация по волейбол (БФВ) Данчо Лазаров отново даде знак, че Владимир Николов може да го наследи на поста.

"Вие много надълбоко влизате. Сигурно и това ще стане, но когато му дойде времето. Нека Владо натрупа този опит, той се справя добре", каза Лазаров пред "Диема спорт".

Той посочи, че предстоящото световно първенство за мъже през есента, на което България ще е домакин съвместно с Италия, ще е последният му "голям форум като председател на федерацията".

Лазаров каза, че "сигурно има много грешки", които е допуснал, но заяви, че ще посочи кои са "когато му дойде времето".

Преди две години в интервю за "Дневник" Лазаров също говори по темата за евентуалното издигане на Владимир Николов за президент. "Преди квалификацията, като пожелах успех на отбора, казах, че ако се класират за някои това ще е трета олимпиада, за други - втора, а за някои - първа. Кой каквото е заслужил. И някой се пошегува "а Владо президент". Защо не? Като му дойде времето - и това", каза тогава президентът на федерацията.

След края на състезателната си кариера Николов за кратко беше и генерален секретар на федерацията. Във волейболните среди на това назначение се гледаше като на подготовката на бившия капитан на националния отбор за президентския пост.

През април 2017 г. обаче след общо заседание в Казанлък длъжността беше променена и Николов си тръгна от федерацията с недоволство.

Dnevnik.bg