Президентът на ФИФА Джани Инфантино изпрати поздравителен адрес към Борислав Михайлов за преизбирането му начело на Българския футболен съюз. Швейцарецът, който е деветият президент на Световната футболна федерация и я оглавява от февруари 2016 г., пожелава на Михайлов късмет, сила и успех.

"Преизбирането ви за четвърти път като президент на БФС е ясен вот на доверие във Вашите качества от българското футболно семейство и очакваме да продължим съвместната си работа. Убеден съм, че Вашият богат опит познания и лични качества ще окажат сериозно влияние върху стабилното развитие на любимата ни игра във Вашата страна", гласи съобщението от Инфантино, публикувано и в страницата на БФС.

Михайлов беше избран на осмия редовен конгрес на 16 февруари, спечели категорично с 92% от гласовете на участвалите в изборите.

Президентът на БФС е първият българин, който е част от структурата на ФИФА. През миналата година Михайлов беше избран за член на Комисията по развитие на играта.

Подкрепата от Инфантино е втората подобна от сериозен футболен ръководител. В края на 2017 г. президентът на европейската централа УЕФА Александър Чеферин дойде в София и засвидетелства подкрепата към бившия вратар по-малко от месец преди конгреса.

Dnevnik.bg