"ЦСКА-София" получи разрешение да играе в европейските турнири от сезон 2018/2018. УЕФА е информирала днес клуба, че правилото за тригодишно членство в съответната футболна федерация ще бъде изпълнено със завършването на настоящия сезон.


"В офисите на клуба пристигна официално писмо от УЕФА. От европейската футболна централа ни информираха, че ЦСКА ще може да играе в евротурнирите, ако се класира по спортен път. Да спечелим всички битки до края на сезона", гласи съобщението в официалния сайт на "ЦСКА - София".

Новината идва само пет дни след като сайтът на ФИФА обяви клуба от "Борисовата градина" за двукратен полуфиналист в Купата на европейските шампиони.

През 2017 г. УЕФА извади червените от евротурнирите в последния момент преди жребия за Лига Европа. Тогава от европейската централа обявиха, че считат "ЦСКА - София" за "нов и различен клуб" от фалиралия ПФК ЦСКА АД.

Впоследствие президентът на БФС Борислав Михайлов заяви, че според българското законодателство "ЦСКА - София" е правоприемник на "Литекс", но УЕФА е на друго мнение.

"След като разгледа всички факти и обстоятелства по този случай и вследствие на процедурите в Спортния арбитражен съд в Лозана от 2017 г., администрацията на УЕФА достигна до заключението, че тригодишното правило за клуба изтича с края на сезон 2017/2018", се казва в днешното писмо на европейската централа, подписано от генералния секретар Теодор Теодоридис.

ЦСКА е втори в Първа лига, като след грешната стъпка срещу "Черно море" изостава с три точки от шампиона "Лудогорец". Червените ще играят и в полуфиналите за Купата на България, където срещат "Левски" през април.

Dnevnik.bg