Бъдещето на Арсен Венгер в "Арсенал" е поставено под голямо съмнение заради незадоволителните резултати в последно време, но французинът заяви, че не се притеснява. Преди срещата с "Манчестър сити", която е в четвъртък, мениджърът на "артилеристите" се защити от критиките с обяснението, че не може да печели всеки мач.

"Постът ми (в "Арсенал") е последното нещо, за което се притеснявам в момента. Притесненията ми са свързани с това как да задържа отбора концентриран и да го подготвя за мача утре", каза Венгер.

След загубата от "Сити" във финала за Купата на лигата се появи информация, че в края на сезона бордът на директорите на "Арсенал" ще обсъжда бъдещето на Венгер. Смята се, че французинът няма да изпълни докрай договора си, който изтича през юни 2019 г.

За негов заместник вече се спрягат няколко души – Йоахим Льов, Леонардо Жардим, Брендън Роджърс и Микел Артета.

"В модерния футбол и светa, в който живеем, трябва да приемаме критиката. Но е много по-важно как ще реагираш след лош резултат и какво ще направиш в следващия мач", каза още Венгер по повод недоволството от фенове и бивши играчи на клуба.

"Арсенал" е шести и е на десет точки от четвъртия "Тотнъм".

Dnevnik.bg