„ЦСКА-София" се подготвя да прекрати делото, което заведе срещу УЕФА в Спортния арбитражен съд (КАС), научи "Дневник". От клуба са доволни от получената зелена светлина за участие в европейските клубни турнири още следващия сезон, ако отборът го постигне по спортен път.

"Този резултат е максимално добър за ЦСКА и до голяма степен обезсмисля арбитражните производства", заяви за "Дневник" Първан П. Първанов, който е специалист по международен арбитраж и водещ процесуален представител на "ЦСКА-София" по тези дела заедно с Джефри Кеслер от "Уинстън енд Строун" в Ню Йорк.

Миналото лято УЕФА не допусна клуба до участие в Лига Европа. Тогава от европейския футболен съюз посочиха, че отборът ще може да се състезава в евротурнирите най-рано през 2019-2020 г. От "ЦСКА-София" реагираха остро, като заявиха, че ще се обърнат към КАС.

"В контекста на международния спортен арбитраж доказването на пропуснати ползи е изключително сложно. Нашите консултанти по въпроса са много консервативни в своите предвиждания относно пропуснатите ползи, защото ЦСКА е бил много успешен в своето представяне в Европа и просто не може да се сравнява с никой в България", посочи Първанов.

"Изпитвам съмнения, че след днешното (в сряда) развитие ЦСКА има изгода да продължава воденето на този конкретен иск с оглед малкия размер, ниския шанс за успех и разходите, които трябва да се правят. Искът вероятно ще бъде оттеглен", добави той.

Dnevnik.bg