Нападателят на ПСЖ Неймар няма да играе повече през настоящия сезон. Звездата на парижани се завърна в родината си Бразилия, където ще се възстановява от контузиите, които получи. Неймар има изкълчен глезен и счупена костица, което ще го извади от терените между два месеца и половина, и три.

"Надяваме се операцията да премине успешно и без никакви усложнения и възможно най-бързо да започнем неговото възстановяване. Периодът, който е нужен при такава контузия е най-малко два месеца и половина, но може да продължи и три", каза лекарят на националния отбор на Бразилия доктор Родриго Ласмар при пристигането на Неймар в Рио де Жанейро.

Ласмар ще извърши операцията на нападателя, като за нея вече е ангажиран и известният френски специалист професор Жерар Сейон.

"Неймар е тъжен, но знае, че няма друг вариант и това ще бъде най-добре за него. Говорихме доста и ми каза, че е мотивиран да играе на световното първенство, ще направи всичко възможно, за да е готов", добави лекарят.

Всички в Бразилия се надяват доктор Ласмар да повтори чудото от 2002 година, когато помогна на Роналдо да се възстанови навреме за световното първенство в Япония и Южна Корея.

В негово отсъствие ПСЖ няма да има големи затруднения във френското първенство, където води с 14 точки пред "Монако". След няколко дни обаче отборът има важен мач с "Реал" (Мадрид) в Шампионската лига. В първия осминафинален мач на "Сантяго Бернабеу" европейският шампион спечели с 3:1.

Проблемите на парижани се задълбочават и от факта, че друга от звездите Килиан Мбапе също е с травма.

Ако Неймар се възстанови в срок, то ще може да се завърне в началото или средата на месец май. Така нападателят ще има около един месец да се подготви за световното първенство в Русия. Първият мач на Бразилия е срещу Швейцария на 17 юни.

Дневник