Кубрат Пулев ще се завърне на боксовия ринг с двубой в Чикаго. Мачът ще се състои на 26 май или 2 юни, съобщи 36-годишният българин пред Би Ти Ви. Името на съперника и залогът в срещата тепърва ще се уточняват.

"Разбрахме се с организаторите, с мениджърите, с адвоката. Всички са много отзивчиви и много лесно се върши работа с хората, които са тук", каза бившият претендент за световна титла в тежка категория.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл, когато спечели по точки американеца Кевин Джонсън в София и постигна 25-ата си победа от 26 мача като професионалист. На 28 октомври той трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световните титли на IBF, IBO и WBA, но се отказа заради контузия.

Българинът е в Чикаго, където тази нощ неговия по-малък брат Тервел Пулев ще преследва седма победа в седмия си мач в професионалния бокс. Неговият съперник беше сменен в последния момент. Вместо срещу Тристан Джеймс бронзовият медалист от Лондон 2012 ще се изправи срещу друг американец - Скот Фуртел, който има една победа и три загуби на професионалния ринг.

Седмица по-късно Тервел Пулев ще има още един двубоя - в Берлин, където ще срещне по-сериозен съперник в лицето на Валери Брудов. 41-годишният руснак има 44 победи в 57 мача при професионалистите, като е загубил осем от последните си десет двубоя.

Братя Пулев твърдо се насочват към мачове на американска земя, а отношенията им със "Зауерланд" изглежда са към своя край. Кубрат Пулев има договор с германската компания до края на 2018 г., като неколкократно изрази разочарование от своите промотъри.

В края на миналата година "Зауерланд" премести офисите си от Берлин в Хамбург. Наскоро пък беше обявено, че компанията няма да ползва повече прочутата зала "Макс Шмелинг" и освен това има намерение да кара своите боксьори да се готвят отделно, като сами плащат за треньорите си.

В основата на навлизането на българските боксьори в САЩ е популярният местен промотър Боби Фиц. "Много съм възхитен от подкрепата, която Кубрат и Тервел получават от българската общност в Чикаго. Предстоящата гала вечер може би ще постави началото на нещо голямо за тях в САЩ, каза Фиц пред Би Ти Ви.

Дневник