Тервел Пулев записа осма победа от осем мача в професионалния бокс. 35-годишният българин имаше нужда от 160 секунди, за да запише технически нокаут срещу Скот Футрел още в първия рунд.

Пулев очаквано нямаше никакви проблеми с 26-годишния американец, който беше намерен на пожар след проваления двубой със сънародника му Тристан Джеймс. Въпреки ръстовото си предимство Футрел се оказа абсолютно неподготвен и бронзовият медалист от Лондон 2012 го прати три пъти в нокдаун. След последния съдията реши да прекрати мача.

Футрел записа четвърта загуба от пет мача на професионалния ринг, докато за Пулев това е осма победа с нокаут. Всяка един от двубоите му приключи в рамките на първите три рунда, а два от тях - след падане на съперник от ринга.

"Огромни благодарности за това, че сте тук, че ни подкрепяте, че показвате любовта си към България. Би ми се искало колкото се може повече да сме задружни и единни. Само така България може да върви напред", обърна се Пулев към българските зрители.

Двубоят се игра в зала "Белверде" в Чикаго пред голяма българска агитка. Срещата беше изгледана на живо и от носителя на "Златната топка" за 1994 г. и бивш играч на "Чикаго файър" Христо Стоичков.

"Помните, че голямото американско лято с първата ни победа на световно - срещу Гърция (4:0), започна в Чикаго. Сега първа българска победа на този ринг записа Тервел. Нека продължим да го подкрепяме, защото той е човекът, който ще радва младото поколение. А неговият батко - да защитава и световната титла", каза най-успешният български футболист.

В ъгъла на Тервел Пулев беше неговият по-голям брат Кубрат Пулев. Бившият претендент за световната титла в тежка категория също ще има мач в Чикаго - на 26 май или 2 юни. Това ще е първата му официална среща от април 2017 г.

"И аз също ще благодаря на всички българи. Радвам се, че сте тук и че едно подобно събитие, макар и не толкова голямо, може да ни обедини и да ни събере, и да има толкова български знамена, за което се радвам много. Да знаете, че ви обичаме от сърце и милеем за България", каза Кубрат Пулев след победата на неговия брат.

Братя Пулев твърдо се насочват към мачове на американска земя, след като отношенията им със "Зауерланд" вече са към своя край. В основата на навлизането на българските боксьори в САЩ е местният промотър Боби Хиц.

Тервел Пулев ще изиграе още един мач само след седмица. На 10 март в Берлин той ще има по-сериозен опонент в лицето на Валери Брудов. 41-годишният руснак има 44 победи в 57 мача при професионалистите, като е загубил осем от последните си десет двубоя.

Дневник