Ливърпул" е поредният клуб от Висшата лига, който отчете печалба за финансовата година 2016-17. След като преди година мърсисайдци записаха загуба от 21 милиона паунда, то сега се похвалиха, че са на печалба 39 милиона паунда. Това е разлика от 60 милиона за 12 месеца.

Общият приход на клуба се е повишил с 62 милиона паунда до 364, въпреки че червените не участваха в Шампионската лига през миналия сезон. Новата сделка за телевизионните права също се отразява добре на "Ливърпул", като търговските приходи са нараснали с 20 милиона паунда.

Подобрение във финансовите резултати има и при печалбата в дните с мачове, като при домакинствата на "Анфийлд" приходите са 67 милиона паунда (увеличение с 22 милиона). Това се дължи на инвестицията, която беше направена чрез увеличаването на капацитета на главната трибуна на стадиона.

Червените обявиха, че ще инвестират и 50 милиона паунда за изграждането на нова тренировъчна база.

"Въпреки постоянно нарастващите разходи във футбола ние можем да се похвалим, че успяваме да регистрираме печалба. Това показва, че клубът ни се развива добре и бележи прогрес", каза Анди Хюз главен оперативен директор на "Ливърпул".

Мърсисайдци вече мислят и за следващата финансова година, която приключва през лятото. Очаква се и за 2017-18 "Ливърпул" да има отлични показатели, след като продаде Филипе Коутиньо на "Барселона" за 145 милиона паунда. Освен това клубът се завърна и в Шампионската лига.

Дневник