Левски" продължи с неубедителното си представяне след подновяването на първенството и завърши 0:0 като домакин на "Берое". Сините играха повече от 20 минути с човек повече на "Георги Аспарухов", но въпреки това рядко достигаха дори до точни изстрели към вратата на гостите.

Резултатът запази позициите на двата тима, като "Левски" е трети с 46 точки, а "Берое" е четвърти с пет по-малко. Сините са пет точки зад ЦСКА и на осем зад шампиона "Лудогорец", но и двата отбора са с мач по-малко.

Подобно на мача с "Ботев" преди две седмици "Левски" игра хаотично, без желание, но този път нямаше късмет да стигне до гол в самия край. Дори в края на мача домакините не оставиха впечатление, че се влагат напълно, за да променят развоя на срещата.

Преди почивката мачът се игра на високи обороти, като "Берое" опитваше да се надиграва и да държи топката. "Левски", както обикновено действаше компактно в защита и опитваше да не допуска опаности пред Божидар Митрев.

През втората част "Левски" взе инициативата, но това не доведе до някакъв организиран натиск от страна на домакините. По-често се чуваха подвиквания от трибуните футболистите на Делио Роси да побързат и да атакуват по-масирано.

Играта на сините обаче се изчерпа с дълги топки от Божидар Митрев към нападателите, които по-често губеха битката с бранителите на "Берое".

В 68-ата минута гостите останаха и с човек по-малко, след като Педро Еуженио беше изгонен за втори жълт картон. Португалецът симулира и съдията Николай Йорданов му показа втори жълт картон.

"Хубаво е, когато дойде на "Герена" и не загубиш, но аз малко съжалявам, че не победихме, защото имахме по-чистите положения. Може би през първото полувреме бяхме по-агресивни, а след това излязохме по-лежерно. След червения картон вече ни беше по-трудно", каза след двубоя Мартин Камбуров, който беше избран за №1 в срещата.

Дневник