Лудогорец" увеличи преднината си пред ЦСКА на шест точки след драматична победа с 1:0 над "Септември". Шампионите стигнаха до успеха след много спорна дузпа, отсъдена в продължението на срещата. Клаудиу Кешеру вкара от 11-те метра, за нарушение на Иван Стоянов срещу Марселиньо.

Седмица, след като се възползва от грешната стъпка на ЦСКА в първенството, тимът от Разград беше близо до това да "върне услугата". Тимът на Димитър Димитров изигра неубедителен мач и действаше сякаш на сила, без никакво настроение и с много мъка, а това се отрази срещу един от най-непретенциозните тимове в първенството.

В Разград шампионите пропуснаха с лека ръка половин дузина положения още преди почивката. Марселиньо още в 14-ата минута можеше да открие, но стреля покрай вратата. Малко по-късно с пропуск се отчете и Якуб Шверчок, а Вандерсон не успя да вкара, останал очи в очи с Валентин Галев.

През втората част Димитър Димитров направи две промени, пускайки Клаудиу Кешеру и Анисе, с надежда тимът му да заиграе по-активно. Това се случи, благодарение и на прибирането на "Септември" дълбоко в собствената му половина.

Николай Митов групира отбора си зад центъра и рядко някой в червено атакуваше вратата на Хорхе Броун. Вместо това постоянно имаше действия в другото наказателно поле, но и много пропуски. Те изнервиха Димитров, който постоянно размахваше ръце край страничната линия.


Кешеру на два пъти имаше отлични възможности, а в последните 10 минути дори се озова сам срещу вратаря Валентин Галев. Топката попадна в румънеца след свободен удар, но той не успя да отправи качествен удар. По-късно повторенията пък показаха, че Кешеру е бил и в положение на засада.

Положението за "Септември" стана по-тежко в самия край, когато резервата Борис Галчев получи втори жълт картон. Опитният халф влезе в 72-ата минута, но в рамките на едва осем – между 79-ата и 87-ата си изкара две предупреждения.

Въпреки това в добавеното време "Септември" можеше да стигне до трите точки, но ударът на Крис Гади от малък ъгъл мина встрани от целта.

Всичко отиваше към равенство, когато в последните секунди на продължението съдията Волен Чинков даде много спорна дузпа за нарушение на Иван Стоянов срещу Марселиньо. Защитникът на "Септември" натисна във въздуха бразилеца, но реферът побърза да посочи бялата точка.

Кешеру беше точен с изстрел в центъра на вратата и донесе трите точки на шампионите.

"Ако това е в центъра на терена, това ще се свири нарушение 100%. Предполагам сега има малко повече емоции, защото е в 90-ата минута", каза Димитър Димитров.

Той се оплака от огромния брой пропуски, допуснати от неговия отбор. "Явно имаме някакъв проблем, сигурно и със самочувствието".

Дневник