Без победител завърши най-интересният мач от 25-я кръг в Бундеслигата между "Лайпциг" и "Борусия" (Дортмунд). Двубоят беше изпълнен с единоборства, като нито един от двата отбора не искаше да отстъпва инициативата на съперника си и в крайна сметка резултатът беше 1:1.

И двата гола паднаха през първото полувреме, като Жан-Кевин Огюстен даде преднина на "Лайпциг", а "Борусия" изравни чрез Марко Ройс. Германският национал се разписа за трети път в последните четири двубоя, откакто се завърна след контузия.

"Борусия" е вече в серия от десет поредни мача без поражение в Бундеслигата под ръководството на Петер Щогер. Последната загуба на жълто-черните беше на 9 декември, а оттогава отборът има пет победи и пет равенства.

Равенството смъкна "Борусия" до третото място с 42 точки. "Шалке" излезе втори с точка повече след домакинската победа на кралскосините срещу "Херта" с 1:0 по-рано през деня. "Лайпциг" остава шести с 39 точки.

"Байерн" (Мюнхен) е водач с 60, но и с мач по-малко. В неделя баварците гостуват на "Фрайбург" от 19.00 часа.

Първата част предложи тактическа битка за надмощие в средата на терена. Домакините пресираха дълбоко и се опитваха с бързи действия да изнасят играта в предни позиции. Най-активен в атака за "Лайпциг" беше Тимо Вернер. Германският национал използваше бързината си, за да притеснява защитата на "Борусия". Именно пред Вернер се откри първата сериозна възможност за гол, но той стреля слабо в тялото на Роман Бюрки.

"Борусия" отвърна моментално на предизвикателството чрез Миши Бачуай. Нападателят отправи силен удар, но вратарят на "Лайпциг" Петер Гулашчи отрази.

Домакините играеха с високо изнесена защитна линия, която беше хваната неподготвена в 16-ата минута. Бачуай отбеляза след бърза контраатака, но голът му беше правилно отменен заради засада при подаване на Ройс към Андре Шурле.

Пресата на "Лайпциг" обаче даде резултат и домакините поведоха в 29-ата минута с гол на Огюстен. Дейно участие за попадението имаше Наби Кейта. Халфът разгада посоката на странично хвърляне към Шурле, изпревари съперника си и изведе на чиста позиция Огюстен.

Футболистите на "Лайпциг" стояха по-добре на терена след гола, но миг невнимание доведе до изравняване на резултата. Ройс преодоля хладнокръвно вратаря в 38-ата минута след отличен извеждащ пас на Махмуд Дахуд.

Надлъгването продължи и през втората част, като никой не можеше да вземе превес. Двата отбора стигаха до наказателното поле на съперника си, но липсата на концентрация в завършващата фаза запази равенството.

Най-добрата възможност се откри пред Бачуай в 63-ата минута. Белгиецът не успя да отбележи отблизо в опразнената врата след пробив на Дахуд.

Дневник