Звездата на "Ювентус" Пауло Дибала се завърна победоносно на терена и донесе три точки на отбора си при тежкото гостуване на "Лацио". Без да блести аржентинецът реши двубоя с едно отиграване в 93-ата минута.

Дибала не беше играл 56 дни заради контузия, но донесе много ценен успех на "бианконерите".

Срещата на "Олимпико" между втория и третия в подреждането не оправда очакванията за интересен сблъсък, а дори напротив – беше много скучна.

Шампионът на Италия сякаш мислеше повече за реванша с "Тотнъм" в Шампионската лига и не даде всичко от себе си.

В редовните 90 минути "Ювентус" не успя да отправи нито един точен удар, но го направи в продължението, за да стигне до трите точки.

Масимилиано Алегри направи много промени в тима си, пазейки основни играчи за срещата на "Уембли" с "Тотнъм" в сряда. Алекс Сандро, Джорджо Киелини и Клаудио Маркизио останаха на пейката.

"Лацио" беше по-острият отбор и още в 23-ата минута можеше да открие, но ударът на Чиро Имобиле беше спасен от Джанлуиджи Буфон. Седем минути по-късно "Ювентус" вкара, но попадение беше отменено заради нарушение в атака на Щефан Лихтщайнер.

През втората част срещата беше изключително скучна. По-опитният тим на "бианконерите" държеше топката и игра, за да не получи гол, искайки просто да преодолее срещата с минимални усилия. "Лацио" пък не стигна до нито един удар за вторите 45 минути.

Всичко отиваше към нулево равенство, когато Дибала избухна в 93-ата минута. Той финтира защитник в небесносиньо и преодоля Стракоша.

Дневник

С деветата си поредна победа "Ювентус" се доближи само на точка зад лидера "Наполи", който играе по-късно вечерта с "Рома".