Реал" (Мадрид) вече може да мисли спокойно за реванша с ПСЖ от осминафиналите в Шампионската лига след рутинна победа над "Хетафе" в Ла Лига. Испанският шампион надигра своя гост с 3:1 на "Сантяго Бернабеу" и се върна на победния път след поражението от "Еспаньол" преди няколко дни.

Гарет Бейл и Кристиано Роналдо на два пъти бяха точни за "Реал", а голът за "Хетафе" вкара Франсиско Портийо от дузпа. Роналдо вече има 16 попадения през сезона, след като започна кампанията неубедително.

"Реал" откри в 24-ата минута, когато точен беше Гарет Бейл. Уелсецът се разписа, след като Иско му свали топката, а той с плътен удар с левия крак нямаше как да сгреши от около осем метра.

До края на първата част "Хетафе" не създаде нищо опасно пред Кейлор Навас. Гостите разчитаха на редки контраатаки, но "Реал" не допусна изненада.


Секунди преди паузата Кристиано Роналдо беше точен след подаване на Карим Бензема. Португалецът финтира няколко защитници и с левия крак удвои преднината на белите.

Втората част започна ужасно за "Хетафе" и само 30 секунди след подновяването на играта Лоик Реми беше изгонен за втори жълт картон. Французинът удари в лицето Начо Фернандес напълно умишлено при борба за топката и беше изгонен.

Въпреки това гостите стигнаха до гол в 65-ата минута. Реферът Лопес отсъди спорна дузпа за нарушение на Начо срещу Молина, като повторенията показаха ясно, че защитникът на "Реал" изчиства топката.

Франсиско Портийо беше точен от 11-те метра и намали. Халфът вкара втория си гол от началото на сезона, като и двата му са били в гостувания на "Хетафе".

Секунди след попадението на гостите Кристиано Роналдо отново се разписа, но незнайно защо голът му не беше зачетен. Португалецът нито беше в засада, нито извърши нарушение, но и протестите му не бяха уважени.

Все пак в 78-ата минута Роналдо се разписа за втори път. Той засече центриране на Марсело, но остана съмнение дали не е в засада при подаването от страна на бразилеца.

След 27 изиграни мача "Реал" е с трети с 54 точки, на седем зад "Атлетико" (Мадрид) и 12 зад "Барселона". В неделя двата тима играят един срещу друг.

Дневник