След девет изиграни мача и само 525 минути на терена Димитър Бербатов приключи с индийския футбол и "Керала бластърс". Българският нападател изпълни договора си с местния отбор и след края на сезона обяви, че се прибира вкъщи. Бербатов вкара само един гол за "Керала" и не игра много, след като получи две контузии през сезона.

При тръгването си от Индия обаче бившият нападател на "Манчестър юнайтед" разкритикува остро треньора си Дейвид Джеймс. Бившият вратар пое поста в средата на сезона, след като Рене Мюленстийн беше освобден.

"Най-лошият, който се опитва да бъде треньор. Най-лошите тактически съвети. Хвърляйте топката към нападателя и той да се оправя от там нататък", написа Бербатов в "Инстаграм", използвайки хаштагове.

Българинът използва социалната мрежа, за да изрази недоволството си от Джеймс, без обаче да го споменава по име. Бербатов качи мигновените снимки (stories), които изчезват 24 часа, след публикуването си.


Стореното от нападателя получи широк отзвук в Индия, като много малко хора го подкрепиха. "По-добре да си беше мълчал, индийският футбол ще е по-добре без него", написа индийският мениджър Балджит Рахил.

Бившият му съотборник Йън Юм написа многозначително: "Ако нямаш какво да кажеш, по-добре не казвай нищо".

Единствено бившият нападател на "Нюкасъл" Майкъл Чопра, който е от индийски произход подкрепи Бербатов: "Този футболист е бил трениран от най-добрите мениджъри в света. Явно, ако искаш да вземеш най-доброто от един играч, трябва да използваш силните му страни".

Дневник