Трагедия разтресе италианския футбол часове преди мача между "Фиорентина" и "Удинезе". Капитанът на виолетовите и италиански национал Давиде Астори е бил открит безжизнен в стаята си в хотела, където тимът му е отседнал преди срещата.

"С ужасно прискърбие трябва да съобщим, че капитанът ни Давиде Астори е починал заради внезапно заболяване", гласи официалното съобщение на "Фиорентина". "В тази ужасна и деликатна ситуация и най-вече от уважение към неговото семейство молим всички да запазят дистанция."

Засега клубът не съобщава причина за смъртта на Астори. Няма информация и футболистът на "Фиорентина" да е страдал от заболявания, нито да се е оплаквал на лекарския щаб в последните седмици.

По непотвърдена информация на "Гадзета дело спорт" Астори е починал в съня си. Най-вероятно става въпрос за сърдечен удар. Футболистите на "Фиорентина" са били настанени по един в стая, затова и играчът е бил открит в сутрешните часове.

Астори е на 31 години, като премина във "Фиорентина" през 2016 г. Той има 14 мача за националния отбор на Италия между 2011 и 2017 г. В кариерата си има 289 срещи в италианския елит за отборите на "Каляри", "Рома" и "Фиорентина". Футболистът е продукт на школата на "Милан", но не изиграва нито един мач за "росонерите".

През настоящия сезон той изигра 25 мача и за последно беше на терена на 25 февруари. Астори е трябвало да излезе титуляр и срещу "Удинезе". Футболистът и половинката му, моделът Франческа Фиорети, имат дъщеря Витория на 2 години, съобщават медиите в Италия.

От италианската федерация мигновено отложиха двубоя, който трябваше да започне в 16 часа. "Каляри", където Астори прекара шест сезона също пожелаха срещата с "Дженоа" да не се играе в днешния ден. В крайна сметка от италианската федерация отложиха всички двубои от неделната програма, включително и дербито на Милано между "Милан и "Интер".

"Шокирани сме от трагичната новина и изказваме съболезнования на цялото семейство на Давиде Астори. Всички мачове днес няма да се играят като признак на уважение и в знак на траур. Сбогом, Давиде", написаха от ръководството на Серия А.

Дневник