Байерн" (Мюнхен) се върна на победния път в Бундеслигата и поправи грешната стъпка, която допусна преди седмица срещу "Херта". Баварците спечелиха убедително гостуването на "Фрайбург" и се поздравиха с успех 4:0.

Шампионът спази традицията срещу този съперник, след като имаше 12 гола в последните си три срещи с "Фрайбург". Корентен Толисо, Сандро Вагнер и Томас Мюлер бяха точни за "Байерн", а Шволов си вкара автогол.

Успехът възстанови разликата между "Байерн" и втория в подреждането "Шалке" на 20 точки само девет кръга преди края на сезона. Третото място заема "Борусия" (Дортмунд), който е на 21 зад баварците.

Юп Хайнкес даде почивка на Роберт Левандовски, Ариен Робен и Хави Мартинес, а заради травми нямаше как да играят Хамес, Рибери и Кингсли Коман. Това обаче не се отрази на шампиона и "Байер" не срещна особено големи проблеми.

В 25-ата минута вратарят Шволов си вкара автогол след разбъркване. Топката рикошира от крака на защитника Гулде, после Томас Мюлер стреля от малък ъгъл и Шволов нямаше как да се намеси.

Три минути по-късно баварците удвоиха предината си след ефектно изпълнение на Толисо. Французинът получи подаване от Тиаго Алкантара и с мощен шут от 25 метра опъна мрежата зад Шволов.

През втората част "Байерн" на свали оборотите и логично стигна до още два гола. На преден план излезе Томас Мюлер, който се отчете с асистенция за попадението на Сандро Вагнер, а после сам реализира.

Вагнер беше точен в 54-ата минута от няколко метра. Купеният от "Хофенхайм" нападател реализира първото си попадение за родния си клуб.

В 69-ата минута Мюлер реализира след центриране на Йошуа Кимих. Той изненада защитата, изскочи непокрит на близката греда и се разписа.

За Мюлер това е 102-и гол в Бундеслигата, с което той се изравни с Дитер Хьонес. В историята на баварците само трима са вкарвали повече шампионатни попадения.

"Байерн" се нуждае само от три победи, за да си гарантира и на теория шестата поредна титла в Бундеслигата. Ако преследвачите не сгрешат по-рано, това може да се случи на 31 март, когато баварците срещат "Борусия" (Дортмунд) на "Алианц арена" в поредно издание на "Дер Класикер" през сезона.

Дневник