Прокуратурата в Италия е образувала наказателно производство за евентуално убийство по случая с починалия футболист на "Фиорентина" Давиде Астори. Капитанът на виолетовите беше открит мъртъв в хотелската си стая часове преди мача с "Удинезе".

"Смятаме, че играчът е починал от сърдечна недостатъчност", каза прокурорът на Удине Антонио де Николо. По думите му предстои да бъде направена аутопсия.

"Странно е, че такова нещо може да се случи на професионален спортист, който е следен постоянно, без да са забелязани предупредителни сигнали", добави Де Николо.

Президентът на "Фиорентина" Андреа дела Вале каза, че в понеделник 31-годишният Астори е трябвало да подпише новия си договор, с който да се обвърже с отбора доживот.

Заради трагичната вест мачовете от Серия А бяха отложени. Италианският футбол се обедини в скръбта си, а десетки играчи и треньори, сред които Джанлуиджи Буфон и бившият капитан на "Рома" Франческо Тоти, изказаха съболезнованията си. Вратарят на "Ювентус" нарече Астори "наистина голям човек".

Dnevnik.bg