Със зрелищен гол на Неманя Матич в добавеното време "Манчестър юнайтед" измъкна драматична победа с 3:2 при гостуването на "Кристъл палас". "Червените дяволи" губеха с 0:2 до 55-ата минута, но направиха страхотен обрат и се върнаха на второто място във Висшата лига.

Тимът на Жозе Моуриньо изигра слабо първо полувреме, но показа коренно различно лице след почивката и записа първата си шампионатна победа като гост от 20 януари. "Юнайтед" събра 60 точки и отново дръпна с две точки пред третия "Ливърпул".

"Червените дяволи" направиха и много важна крачка към класиране за Шампионската лига, след като поведоха с девет точки пред шампиона "Челси". Авансът им пред четвъртия "Тотнъм" е четири точки, а изоставането до безапелационния лидер "Манчестър сити" - 16.

"Кристъл палас" пропусна отлична възможност да се измъкне от зоната на изпадащите. Тимът на Рой Ходжсън преживя ново голямо разочарование, след като в предишния кръг загуби от "Тотнъм" с 0:1 след гол на Хари Кейн в 88-ата минута.

"Орлите" записаха трета поредна загуба във Висшата лига и шести последователен мач без победа. Те имат 27 точки, които им отреждат 18-ата позиция. "Стоук сити" има същия актив, но е предпоследен заради по-лоша голова разлика. "Уест бромич" е на дъното с 20 точки, а "Саутхемптън" е първи над чертата с 28.

"Палас" започна отлично мача и беше по-добрият отбор в първите минути. В шестата домакините загатнаха, че могат да създадат проблеми на фаворита. Джеймс Томкинс стреля със задна ножица, но топката премина покрай вратата.

В 11-ата минута "орлите" откриха резултата. Кристиан Бентеке беше изпуснат отляво, задържа добре топката и изчака включване на Андрос Таунзънд. Английският национал получи пас на границата на наказателното поле и стреля с левия крак, топката рикошира в гърба на Виктор Линдельоф и стана неспасяема за Давид де Хеа.

"Палас" продължи да стои по-добре на терена, докато "Юнайтед" играеше много неубедително. Тактиката на Моруиньо да заложи на трима в атака - Лукаку, Алексис Санчес и Джеси Лингард, и трима в центъра на терена - Пол Погба, Скот Матоминей и Матич, категорично не сполучи.

Португалецът потърси промяна още на почивката, като включи Маркъс Рашфорд на мястото на Мактоминей. Това се оказа отлично решение, въпреки че "Юнайтед" получи неочакван втори удар само три минути след началото на втората част.

"Палас" получи нарушение в центъра на терена и го изпълни много бързо, което изненада играчите на "Юнайтед". Левият бек Патрик ван Анхолт беше изведе зад защитата, напредна до вратарското поле и отблизо прати топката покрай Де Хеа.

"Юнайтед" обаче успя бързо да се върне в мача. В 55-ата минута защитата на "Палас" не успя да изчисти добре топката след центриране от корнер. Тя попадна в Луис Антонио Валенсия, който достави отлично центриране за Крис Смолинг. Централният защитник се измъкна от засадата и с глава насочи топката в далечния ъгъл.

След гола мачът стана много двуостър. "Юнайтед" притисна съперника в неговата половина, но "Палас" също беше доста опасен при центриранията към Бентеке. Белгиецът два пъти получи шанс да стреля с глава, но не намери целта. На отсрещната врата Уейн Хенеси спаси коварен шут от дистанция на Погба.

В 73-ата минута "червените дяволи" бяха много близо до втори гол, но Бентеке изчисти топката от голлинията след изстрел на Матич. Натискът на гостите обаче ставаше все по-силен и само три минути по-късно резултатът беше изравнен.

Удар на Санчес се отби в гредата, но топката попадна в Лукаку. Той беше с гръб към вратата, но защитата на "Палас" му позволи да си отвори позиция за удар и да насочи топката в близкия ъгъл.

Само половин минута по-късно домакините можеха да шокират "Юнайед" за трети път и отново да поведат. Бентеке стреля с глава след центриране отляво, но Де Хеа направи брилянтно спасяване.

"Палас" имаше няколко много силни минути след изравнителния гол, но в края се прибра дълбоко в своята половина в опит да задържи резултата. Тимът на Ходжсън беше на път да постигне целта си, но в 91-ата минута Матич донесе трите точки на "Юнайтед" с един от головете на сезона.

Погба опита удар, който рикошира в бранител на "Палас". Топката попадна в Матич, който я овладя с първото си докосване, а с второ разстреля Хенеси с мощен шут от около 25 метра.

Дневник