Милан срещу Арсенал ще бъде голямото дерби в осминафиналите на Лига Европа 2017/18. Това отреди изтегленият на 23 февруари жребий.

Първият двубой ще се изиграе на 8 март на “Сан Сиро“, докато реваншът ще бъде една седмица по-късно и ще бъде посрещнат от стадион “Емирейтс“ в Лондон.

Двубоят се очертава като изключително интересен и то не само заради имената на тези два велики клуба, а и заради това, че турнирът Лига Европа е от огромно значение и за “Росонерите“, и за “Артилеристите“, тъй като той се очертава като единственият им възможен път към Шампионската лига през следващия сезон. Както знаете, от миналия сезон вече победителят във втория по сила европейски турнир получава квота за Шампионска лига, докато в съответно италианското и английското първенство трябва да завършиш в Топ 4, за да намериш място в “Турнира на богатите“.

Нито Милан, нито Арсенал обаче имат големи шансове да завършат сред първите четири тима на своите първенства. Арсенал се движи на шесто място в Премиър лийг, като в същата зона се намира и Милан в Серия А.

Така че, със сигурност на 8 и 15 март ни очакват два изключително интригуващи сблъсъка с огромен залог. Предварителните очаквания на букмейкърите за тях са, че Милан ще има лек превес в първия мач в Италия, но в цялостния изход на двубоя фаворит е Арсенал.

Букмейкърският раздел на уинбет казино предлага 2.60 коефициент за успех на Милан в първата среща, докато ставката за Арсенал е 2.85. За равен, играчите могат да залагат при 3.45 коефициент. На пазара за отбор, който ще продължи напред обаче, играчите на Арсен Венгер имат предимство.

За да стигнат до този кръг на надпреварата, Милан трябваше да преодолеят българския представител в турнира Лудогорец. Италианският състав си осигури продължаването още в първия мач в Разград, спечелен от тях с 3:0. Цялостното им представяне през сезона обаче е много далеч от предварителните очаквания. Отборът, в който през лятото бяха наляти над 220 млн. евро за трансфери и бе считан като скрит фаворит за титлата в Калчото, сега изостава на 25 точки от лидерите след редица неубедителни резултати.

Тимът на Арсенал изпита доста по-сериозни затруднения в предния кръг срещу шведския Йостерсундс, въпреки че резултатът от първия мач не предвещаваше това. Арсенал също взе първият си мач като гост с 3:0, но в реванша губеше с 2:0 на полувремето и “Артилеристите“ бяха на път да допуснат един от най-унизителните си европейски провали, но все пак през второто полувреме успяха да върнат едно попадение и срещата приключи с резултат 1:2.

Сред другите двойки на 1/8-финалите в Лига Европа, големият фаворит за титлата Атлетико Мадрид (3.50 е коефициентът за тяхна титла в Уинбет) ще се изправи срещу Локомотив Москва , а Борусия Дортмунд ще играе с РБ Лайпциг. Георги Миланов, единственият българин на този етап в състезанието, и неговият ЦСКА Москва ще спорят с Лион за място на 1/4-финалите.

 betindex.net