Председателят на Съдийската комисия към Българския футболен съюз Петър Петров подаде оставка, която беше мигновено приета от президента Борислав Михайлов, съобщи официалния сайт на футболната централа. "Българският футболен съюз благодари на Петър Петров за неговата работа и му пожелава бъдещи успехи", гласи кратко съобщение на страницата.

Оставката на Петров идва само ден, след като "Левски" го призова да напусне поста си. Сините изразиха недоволството си след съдийските грешки в полза на основните конкуренти "Лудогорец" и ЦСКА в срещите със "Септември" и "Дунав" (Русе). След двубоя на шампионите Петров обяви, че грешка на съдията Волен Чинков при отсъдената дузпа за победния гол няма.

В срещата на ЦСКА в Русе обаче имаше сериозни пропуски на рефера Георги Кабаков, които доведоха до изваждането му от нарядите за втори път в последните четири месеца. Във вторник грешки имаше и от Драгомир Драганов на срещата "Берое" - "Лудогорец".

Петров, който зае поста временно през 2015 г., вместо излезлия в отпуск по болест Никола Джугански, беше назначен за постоянно година по-късно. Докато той оглавяваше комисията се стигна до поредица скандали и макар, че Марк Бата беше назначен за консултант на съдиите, грешките не намаляха, а нивото на арбитрите не се повиши.

В последните месеци редица клубове се обявиха против Петър Петров, а преди Нова година ЦСКА и "Ботев" (Пловдив) поискаха оставката му. Стигна се дори дотам, че председателят на комисията се извини публично на червените и нарече футболиста Фернандо Виана на пловдивчани "изкусен симулант".

След оставката на Петров отговорни за съдийските наряди за следващия кръг в Първа и Втора лига ще бъдат членовете на Съдийската комисия Йордан Гулев, Кольо Данев и Костадин Стоичков, добавиха от БФС.

Дневник