Манчестър сити" стигна до четвъртфиналите в Шампионската лига едва за втори път в последните седем сезона. "Гражданите" допуснаха изненадваща загуба от "Базел" на своя стадион "Етихад" с 2:1, но продължават напред, след като в първата среща победиха с 4:0.

Габриел Жезуш изведе "Сити" напред още в осмата минута след подаване на Бернардо Силва. Традиционна многоходова атака в стила на "гражданите" доведе до перфектен пас на Силва и бразилският нападател получи на празна врата.

Ранното попадение доведе до отпускане в редиците на англичаните и те допуснаха да бъдат изравнени в 17-ата минута. Тогава Елионуси получи топката около точката за дузпа и буквално разстреля Клаудио Браво след отлично подаване на Риверос.

След почивката темпото значително спадна, но "Базел" се възползва от загуба на концентрация в редиците на домакините и стигна до втори гол. Елионуси се отчете с асистенция към Ланг, а швейцарецът вкара с хубав изстрел.

"Гражданите" не бяха губили на "Етихад" в 40 поредни мача (34 победи и само шест равенства). За последно това се случи на 3 декември 2016 година, когато "Челси" спечели с 3:1. От успеха на сините изминаха точно 460 дни.

Dnevnik.bg