Ювентус" се класира за четвъртфиналите в Шампионската лига след гръмка победа над "Тотнъм" на "Уембли" 2:1. След много слабо първо полувреме "бианконерите" изоставаха с 0:1 и не се виждаше как ще измъкнат нещо от английската столица, но с избухване на големите си звезди Гонсало Игуаин и Пауло Дибала в рамките на три минути обърнаха резултата.

За трети път в последните четири сезона италианският тим стига до четвъртфиналите. С общ резултат 4:3 "бианконерите" продължават напред, след като в първата среща резултатът беше 2:2.

Подобно на първия мач в Торино, полувремената предложиха тотално различна картина. В Италия "Ювентус" допусна рядко срещан обрат, а този път това се случи на "шпорите", които доминираха преди почивката, но след нея се сринаха.

"Тотнъм" пропусна на четвъртфинал за втори път след сезон 2010-11 и напуска турнира.

"Ювентус" излезе с всичко най-добро, което имаше на разположение за мача на "Уембли". След травма се завърна Гонсало Игуаин, а другата голяма звезда на "бианконерите" Пауло Дибала също започна титуляр.

"Тотнъм" обаче беше прекрасно подготвен за играта на гостите. "Шпорите" диктуваха темпото и нито за момент не се притесниха да бъдат водещия отбор. Кристиан Ериксен се прибираше дълбоко, за да помага в изнасянето на топката и заедно с Ерик Дайър и Муса Дембеле създаде числено преимущество в средата на терена.

Англичаните спечелиха битката в най-важната зона и това им позволи да бъдат по-опасни в атака. Много често подаванията на "шпорите" намираха футболисти в свободни позиции, които не бяха покривани от играчи на "Ювентус".

Още в третата минута Джанлуиджи Буфон трябваше да спасява изстрел на Сон Хюнг-мин. След това Хари Кейн опита късмета си, но топката премина край страничния стълб.

"Ювентус" определено изпитваше затруднения в средата на терена, а и играта по фланговете не вървеше. За капак при единствената по-опасна атака на гостите и съдията Марчиняк сбърка. Той подмина нарушение на Ян Вертонген срещу Коста в наказателното поле.

В 38-ата минута Сон се измъкна за пореден път, но стреля покрай целта. Минута по-късно обаче кореецът отново се озова на стрелкова позиция и не сгреши. Защитата на италианците беше хваната неподготвена, Трипър намери Сон на далечната греда и нападателят с №7 се разписа.

Кореецът имаше и голяма доза шанс, след като не отправи най-качествения удар, а топката рикошира в левия му крак, за да заблуди Буфон.

През първите 45 минути "Ювентус" не успя да отправи нито един точен удар и не принуди Юро Лорис да прави спасяване.

След почивката ситуацията не се промени драстично и "Тотнъм" продължи да доминира. Положението обаче изнерви футболистите на "Ювентус", чиито грубости зачестиха.

В крайна сметка по-агресивното поведение на "бианконерите" свърши работа, защото изведнъж положенията за домакините секнаха.

Час след началото на мача гостите показаха признаци, че се събуждат, когато шут на Дибала мина встрани от целта. Четири минути по-късно защитата на "Тотнъм" не си взе поука и изпусна Игуаин при елементарно положение.

Аржентинецът се измъкна от засадата след отклонена топка от Кедира и от два метра нямаше как да сгреши – 1:1.

Попадението за "Ювентус" шокира домакините и три минути по-късно те инкасираха още едно. Този път Игуаин влезе в ролята на асистент, извеждайки Дибала зад защитата и за №10 на "Ювентус" не беше проблем да промени статуквото в двубоя.

Опитният отбор на "Ювентус" коригира разстоянието между отделните си футболисти и тези със съперника и разликата веднага се усети. Освен това "бианконерите" вкараха два гола с първите си два точни удара.

Усетили, че няма какво да губят "шпорите" се хвърлиха в атаки, но най-добрата възможност Джорджо Киелини се отличи в прекрасна намеса, избивайки топката пред погледа на Кейн.

В 90-ата минута защитата на "Ювентус" отново спря Кейн. Нападателят на "Тотнъм" стреля с глава, топката се отби в страничния стълб и точно преди да влезе в мрежата Андреа Бардзали я изби с навременна намеса.

Dnevnik.bg