Българският футболен съюз ще си партнира с футболната федерация на Катар, съобщи официалният сайт на организацията. Президентът на БФС Борислав Михайлов прие в базата в Бояна емира на Катар шейх Тамим бин Хамад ал Тани, както и президента на България Румен Радев.

По време на визитата бяха положени основите на бъдещо сътрудничество, което бе посрещнато радушно от президента на страната ни Румен Радев, съобщиха от БФС.

Михайлов, който наскоро беше избран за четвърти мандат начело на БФС, е показал на госта си административната сграда на базата в Бояна, футболните терени, хотелската част, фитнес центъра и възстановителния център.

"За мен е голяма чест да стартираме подобно сътрудничество със страна, която подкрепя толкова осезаемо развитието на спорта и в частност футбола. Радвам се, че емирът остана с прекрасни впечатления от условията в нашата база в Бояна, която може да осигури отличен престой на отбори от тази страна. Предстоят ни срещи и разговори с колегите от футболната федерация на Катар, които вярвам, че ще бъдат ползотворни", заяви Михайлов.

Катар ще бъде домакин на световното първенство през 2022 година, като за пръв път най-големият футболен форум ще се проведе на Арабския полуостров.

Емирът на страната е на първо посещение в България по покана на Радев във връзка с подписването на двустранни договори за сътрудничество в областите на икономиката, енергетиката, селското стопанство, младежта и спорта, транспорта, търговията и туризма.

Dnevnik.bg