Селекционерът на германския национален отбор Йоахим Льов може да е следващият мениджър на "Арсенал". 58-годишният германец е първи вариант за наследник на Арсен Венгер, твърди ЕSPN, като се позовава на близки до клуба източници.

Венгер има договор с "Арсенал" до юни 2019 г. Все по-вероятно обаче изглежда французинът да си тръгне още през лятото. Отборът се намира в сериозна криза, а 68-годишният специалист все по-често демонстрира признаци на нервност.

"Арсенал" прави най-слабия си сезон под ръководството на Венгер, който e начело на клуба от есента на 1996 г. Отборът е в серия от четири поредни загуби във всички турнири и е спечелил само три от 11-те си срещи през 2018 г.

Лондончани загубиха тежко финала за Купата на лигата от "Манчестър сити" (0:3), отпаднаха още след първия си двубой в Купата на Англия - 2:4 oт "Нотингам форест". Във Висшата лига "артилеристите" изостава с 13 точки от топ 4 и с цели 30 от лидера "Манчестър сити".

Ако не спечели Лига Европа, "Арсенал" ще остане извън Шампионската лига за втори пореден сезон, след като преди това имаше 19 поредни участия в най-силния клубен турнир.

В последните мачове поведението на футболистите изглежда демонстративно насочено срещу Венгер. Според английските медии в последните дни е имало напрежение между мениджъра и играчите по време на тренировките.

"Много играчи не искат Венгер. Те не са щастливи с неговите методи, тактики и тренировки. Играчите не искат конкретен мениджър да дойде. Някои говорят за Анри, други за Анчелоти, дори се споменава Рафа Бенитес. Но като цяло те просто са разочаровани", казва източникът на ESPN, който е много близък до първия отбор.

"Много от тях не са доволни от продажбата на Алексис Санчес. Той може да е доста труден характер на моменти, но според играчите е лошо послание да бъде продаден на пряк конкурент", допълва той.

Льов има договор с германския футболен съюз до европейското първенство през 2020 г. Според мнозина обаче той би проявил интерес да поеме клубен отбор след световното в Русия през лятото. Германецът е начело на бундестима от 2006 г., след като преди това две години беше помощник на Юрген Клинсман.

Льов никога не е водил толкова голям клуб като "Арсенал". За последно той беше начело на "Аустрия" (Виена) през сезон 2003/2004 г. Сред останалите отбори в треньорската му кариера изпъкват "Щутгарт" (1996 - 1998 г.) и "Фенербахче" (1998-1999 г.).

Дневник