Носителката на 23 титли от Големия шлем Серена Уилямс се завърна с успех в турнирите на Женската тенис асоциация (WTA). Американката се наложи със 7:5, 6:3 срещу Зарина Дияс в първия кръг в Индиън Уелс.

Последният ѝ официален мач на сингъл беше спечеленият финал на Australian Open през 2017 г. След това тя беше извън тениса заради бременността си, като в началото на септември роди дъщеря си Алексис Олимпия.

"Беше невероятно. Измина една година, вече имам и дете. Определено не беше лесно, но е хубаво. Бях малко тромава, но това няма значение. Просто се впускам в това предизвикателство и давам най-доброто, което мога", каза Уилямс.

Тя допусна 27 непредизвикани грешки и направи 34 печеливши удара. Американката беше на две точки от загуба в първия сет, но съумя да се вдигне и направи обрат. Вторият също беше оспорван, но и в него Уилямс излезе победител благодарение на успеха си в повечето от важните разигравания.

Американката, която е непоставена в схемата, ще играе с холандката Кики Бертенс във втория кръг. След това е възможна среща със сестра ѝ Винъс Уилямс.

Dnevnik.bg