Европейският клубен шампион "Реал" (Мадрид) подписа договор за сътрудничество с компнията The Dream, която предлага приложение за смарт телевизия. След договора между двете страни, феновете на испанския първенец ще могат да гледат специално съдържание на своите телевизори или мобилни телефони.

Dream VR ще предлага 360-градусови видеа, както и програма, снимана с виртуална реалност. От клуба обявиха, че съдържанието ще се обновява всеки месец.

"Горди сме, че привлякохме не само най-добрия футболен клуб в света, но и една от най-известните и големи спортни марки. Ние сме пионер в развиването на подобен проект и се надяваме, че ще предложим едно много високо качество на продукта ни", каза Албърт Пейли, изпълнителен директор на компанията.

От Dream обещаха, че феновете "ще се радват на преживяване, каквото до момента не са виждали".

Въпреки че компанията и "Реал" (Мадрид) описаха сделката като първата подобна в историята, се оказва че и друг тим от Ла Лига вече има свой собствен VR канал с 360-градусови видеа. Това е "Леганес", който е в зоната на изпадащите, но по този показател се оказа далеч пред водещите отбори.

Иначе каналът на "Реал" (Мадрид) ще бъде предлаган на различни платформи като Apple TV, устройства работещи с операционна система iOS, Android, както и за зрителите, които имат Samsung Smart TV.

Дневник