Реал" (Мадрид) изигра много неубедителен мач срещу "Ейбар", но измъкна трудна победа с 2:1 след два гола на Кристиано Роналдо. Португалецът донесе трите точки на белите в 84-ата минута, след като беше открил резултата през първото полувреме.

Шампионите събраха 57 точки след 17-ата си победа от 28 мача в Ла Лига. Тимът на Зинедин Зидан заема третото място, като се доближи на четири точки от "Атлетико" (Мадрид) и на 12 от убедителния лидер "Барселона", които са с мач по-малко. "Ейбар" осми с 39 точки.

"Реал" изигра слабо първо полувреме срещу "Ейбар". Домакините започнаха амбицирано мача и доминираха в първия половин час. Те създадоха няколко опасни ситуации пред Кейлор Навас, но костариканският вратар беше на ниво.

В 28-ата минута "Реал" трябваше да направи принудителна смяна. Рафаел Варан и Кике удариха главите си, френският защитник на мадридчани не беше в добра кондиция след удара и беше заменен от Начо Фернандес.

Шампионите стигна до първото си голово положение едва след половин час игра. Гарет Бейл излезе сам срещу вратаря Марко Дмитрович, но беше блокиран. Роналдо имаше шанс да направи добавка в опразнената врата, но се забави и защитник му отне топката.

В 33-ата минута "Реал" поведе. Роналдо получи чудесно диагонално подаване от Лука Модрич, поведе си по страхотен начин топката с гърди и не пропусна да отбележи, останал очи в очи с Дмитрович.

"Ейбар" започна по-агресивно и второто полувреме. Този път началният натиск на домакините даде резултат. Пет минути след почивката Иван Рамис изравни с глава след центриране от корнер, при което Серхио Рамос не се намеси добре.

В 62-ата минута Роналдо можеше да върне аванса на "Реал", но ударът му беше спасен от Дмитрович. Играта на "Реал" продължаваше да не бъде убедителна и Зидан потърси промяна с включването на Карим Бензема и Лукас Васкес.

"Ейбар" имаше страхотна възможност да поведе в 80-ата минута, но Кике я пропусна. Четири минути по-късно Дани Карвахал беше оставен да напредне отдясно и да центрира към вратарското поле. Роналдо се измъкна между двамата централни защитници и с глава не остави шансове на Дмитрович - 2:1.

Дневник