Байерн" (Мюнхен) постигна 17-а победа в 19 мача при Юп Хайнкес при убедителната победа с 6:0 над "Хамбургер". Баварците закотвиха северняците твърдо в зоната на изпадащите, които заемат 18-ата позиция.

Денят принадлежеше на Роберт Левандовски, който реализира хеттрик. Франк Рибери се разписа два пъти, а един гол добави Ариен Робен.

С трите си попадения Левандовски стигна до 100 гола за баварците в Бундеслигата и стана седмия играч в историята на клуба, който достига до трицифрен брой. Освен това полският нападател стана най-резултатният чужденец в историята на "Байерн". Във всички турнири той има 142 гола в 182 срещи и изпревари с две попадения Джоване Елбер.

Юп Хайнкес излезе с всичко най-добро на "Алианц арена". "Байерн" игра в схема 4-4-2 с Томас Мюлер и Роберт Левандовски напред, а по крилата им помагаха Франк Рибери и Ариен Робен.


Това веднага се усети и докато гостите от Хамбург влязат в мача резултатът вече беше 3:0. "Байерн" си осигури комфортен аванс само за 19 минути и вкара с първите си три точни изстрела.

Още в осмата минута "Байерн" поведе след грешка в защитата на "Хамбургер", след шпагат на бранител в бяло топката се озова в Рибери, а той финтира вратаря Матеня и реализира на празна врата.

Четири минути по-късно "Байерн" удвои преднината си след дежурният гол на Роберт Левандовски. Йошуа Кимих центрира отдясно, а полският нападател беше оставен непокрит и от пет метра нямаше как да сгреши с глава.

Баварците играеха много активно по фланговете, като освен Робен и Рибери, разчитаха много бековете Кимих и Давид Алаба.

Именно след пробив на австриеца отлявео се стигна до третия гол в 19-ата минута. Жером Боатенг намери прекрасно Алаба в наказателното поле, той само върна топката за Левандовски и с удар от въздуха полякът реализира 99-ия си гол за "Байерн" в Бундеслигата.

До края на първата част гостите от Хамбург не успяха да отправят нито един точен изстрел към Свен Улрайх, който откровено нямаше работа. Вместо това пред вратата на Матеня беше страшно, но нови голове нямаше.

В началото на второто полувреме натискът на "Байерн" продължи и много бързо след паузата падна четвърто попадение. Негов автор стана Ариен Робен в 55-ата минута.

Холандецът направи един от фирмените си пробиви и от границата на наказателното поле не остави шансове на вратаря на гостите – 4:0.

До края на срещата единственият въпрос беше дали "Байерн" ще вкара още голове и дали Левандовски ще стигне бройката от 100 попадения за баварците.


В 81-ата минута пък Рибери реализира втория си гол в срещата след самостоятелен пробив. Французинът напомни за най-добрите си дни и финтира четирима в бяло, за да се озове сам срещу вратаря.

Гол №100 на поляка можеше да стане факт в 86-ата минута, когато той пропусна дузпа. Левандовски стреля силно над вратата, а наказателният удар беше отсъден за нарушение на Пападопулос срещу Тиаго Алкантара.

Все пак три минути по-късно "Байерн" получи нова дузпа, след като Левандовски беше изблъскан в наказателното поле. Този път полякът не сгреши и отбеляза юбилейното си попадение.

"Байерн" води с 20 точки пред "Шалке" на върха, който в петък вечер надигра "Майнц" като гост с 1:0. "Хамбургер" вече е без победа в 13 мача и изпадането от елита изглежда неизбежно.

Дневник