"Барселона" направи сериозна още една крачка към спечелването на 25-ата титлав историята си след успех с 2:0 над "Малага" като гост. Каталунците играха вдъхновено през първата част и с два много красиви гола на Луис Суарес и Филипе Коутиньо стигнаха до заслужена победа. Последният тим в класирането на Ла Лига нямаше шансове срещу лидера и не успя да избегне своето 21-о поражение в 28 мача.

"Барселона" няма загуба от началото на сезона в досегашните 28 срещи в Ла Лига и записа 22-и успех. Серията на каталунците без загуби се простира от миналия април и вече е 35 поредни мача.

Дори и без Лионел Меси, който остана в Каталуня, след като в нощта преди мача половинката му Антонея роди третия му син Чиро, "Барселона" не срещна проблеми. Каталунците си върнаха за загубата на "Ла Росаледа" преди година, когато отстъпиха с 0:2.

От състава на лидерите отсъстваше и Андрес Иниеста, който се контузи в предишния мач с "Атлетико" (Мадрид).

Двубоят започна с тотален контрол на футболистите на Ернесто Валверде, които не бързаха да затягат примката около домакините. В началните минути каталунците имаха няколко добри възможности, но при една от тях Коутиньо стреля с глава над вратата.

Изведнъж "Барселона" вдигна сериозно темпото и разликата веднага се усети. В 15-ата минута Жорди Алба намери с перфектно центриране Луис Суарес в наказателното поле и уругваецът не сгреши – 0:1.

Нападателят с №9 реализира 21-ия си гол в Ла Лига през сезона. Освен това Суарес вече е вкарвал на всичките 25 тима в шампионата, срещу които се е изправял. Той има 106 попадения в Ла Лига.

След голът на Суарес последваха силни имнути за "Барселона", като много близо до второ попадение беше Паулиньо. Той направи двойно подаване с уругваеца, но от малък ъгъл не уцели вратата. Последваха добри възможности и за Коутиньо, и Ракитич, но и те не сполучиха.

Единственият удар, който "Малага" успя да отправи беше на сметката на Ен Несири, но от 35 метра мароканецът нямаше как да застраши Марк-Андре тер Стеген.

В 28-ата минута "Барселона" стигна до втори гол след прекрасно изпълнение на Коутиньо. Бразилецът получи хубаво подаване от Дембеле, който се освободи отлично в пеналта, и с пета прокара топката между краката на бранител, изненадвайки и вратаря Хименес.

След гола на Коутиньо се стигна и до най-грозния момент в мача, когато Самуел Гарсия изпусна нервите си и фаулира по брутален начин Жорди Алба, откровено опитвайки да го контузия.

Реферът Хуан Мартинес Мунуера не се поколеба да изгони защитника на "Малага" с директен червен картон.

След почивката домакините не изглеждаха като отбор, който е готов да потърси нещо повече от мача. Футболистите на Хосе Мануел Гонсалес така и не успяваха да си подават повече от три паса един след друг и окончателно се примириха със съдбата си. От своя страна "Барселона" атакуваше, но не толкова яростно.

Коутиньо, Иван Ракитич и Дембеле имаха добри възможности, но и тримата ги пропуснаха.

Едва в 75-ата минута резервата Максим Лестиен успя да направи срещата малко по-интересна, като постави защитатана "Барселона" под напрежение, но ударът му мина встрани от целта.

До края на мача Валверде извади от игра Сержи Роберто и Жорди Алба, за да ги спести за важния мач с "Челси" в Шампионската лига идната сряда. Каталунците завършиха 1:1 в първия двубой с лондончани на "Стамфорд Бридж".

Единственият по-интересен момент беше жълтият картон на Луис Суарес, който го вади от следващия двубой на "Барселона" в шампионата срещу "Атлетик" (Билбао).

Трите точки, спечелени на "Ла Росаледа" позволиха на каталунците да отворят преднина от 11 пред "Атлетико". В неделя "дюшекчиите" приемат коравия отбор на "Селта", който по-рано през сезона открадна точки от "Барселона" и "Реал".

Дневник