Норвежецът Шетил Янсруд триумфира в старта в супер гигантския слалом в Квитфил и спечели за трети път в своята кариера малкия кристален глобус в дисциплината. 32-годишният скиор беше най-добър в супер-Г през 2014/15 и 2016/17, като за четвърти път печели кристален глобус след този в спускането преди три сезона.

В норвежкия курорт Квитфил Янсруд беше по-бърз от Беат Фойц и Брис Роже. Те останаха съответно на 22 и 33 стотни зад представителя на домакините, който измина трасето за 1:33.21 минути.

След отпадането на своя сънародник Аксел Лунд Свиндал Янсруд си гарантира крайната победа, въпреки че във финалите в Оре предстои още един старт в супер-Г.

"Много се радвам, защото беше много трудно. Имаше напрежение, но успях да се справя с него. Мисля, че през целия сезон показах постоянство", каза Янсруд след финала.

Победата е четвърта за Янсруд пред родна публика на пистата Олимпиябакен. Общият брой победи на норвежеца в Световната купа е 21 (осем в спускането, 11 в супер-Г, един паралелен гигантски слалом и една комбинация).

От 14 до 18 март предстоят стартовете от финалите на Световната купа в шведския курорт Оре. Те ще се проведат в следната последователност: спускане, супер-Г, гигантски слалом и слалом.

Дневник