ЦСКА беше изправен пред втора загуба от началото на сезона, след като до 88-ата минута изоставаше при гостуването на "Пирин". С голове на резервата Александър Георгиев и Фернандо Каранга обаче червените стигнаха до трите точки, за да скъсят изоставането от шампиона "Лудогорец" на три точки.

"Пирин" поведе в 30-ата минута чрез Радослав Кирилов и се виждаше победител две минути преди края, когато ЦСКА се възползва и обърна по ефектен начин. Бразилецът вкара своя 22-ия гол в 23 мача от началото на сезона. През целия двубой Каранга не беше на висота и пропусна много положения, но в най-важния момент отново спаси отбора си.

ЦСКА наложи натиск от първите минути и рано-рано можеше да открие резултата, но Фернандо Каранга не сполучи. Бразилецът засече центриране на Жеферсон, но изстрелът му с глава от 5-6 метра мина над гредата.

След пропуска на ЦСКА последваха силни минути за домакините, които не се притесняваха да атакуват и да се надиграват с червените. Футболистите на Милен Радуканов имаха достатъчно празни пространства и се възползваха от това.

В 25-ата минута бързо изпълнен фаул изведе Преслав Йорданов в отлична позиция, но изстрелът на централния нападател беше блокиран.

Пет минути по-късно обаче грешка нямаше и "Пирин" не сгреши. Конър Хендерсън изведе Радослав Кирилов зад гърба на Станислав Манолев, той овладя топката и с плътен изстрел я прати под плонжа на Черниаускас – 1:0.

До края на първата част нервите взеха връх, като грубите влизания не бяха рядкост. Първо Каранга получи жълт картон заради ненужно нарушение срещу Сандев в центъра на терена. От този момент нататък и двата отбора репликираха всяко отсъждане на рефера Георги Димитров, който нямаше и една спокойна минута.

Още на почивката Стамен Белчев направи промяна и извади инертния Раул Лое, за да пусне още един офанзивен играч в лицето на Едвин Джеси.

ЦСКА започна да действа предимно по фланговете и при всяка удобна възможност центрираше за Каранга, но високите топки бяха лесна задача за защитниците на "Пирин". Чисти голови положения и пред двамата вратари нямаше, а припряните действия на ЦСКА водеха и до много грешки от червените футболисти.

При пореден нервен момент Каранга събори на терена Ничев, а домакините поискаха втори жълт картон за бразилеца, но реферът Димитров подмина ситуацията.

Едва след 70-ата минута ЦСКА започна да действа по-активно и настоятелно и изнесе играта в предни позиции. В рамките на секунди червените изпуснаха три добри шанса за гол. Първо удар на Каранга беше блокиран от защитник в зелено, след това Тиаго стреля, но Красимир Костов спаси, а накрая нов удар на Каранга с глава излезе в аут.

Четвърт час преди края Каранга продължи да си играе с нервите на съдията. Той беше в засада, но нарочно продължи да играе след сигнала и вкара топката във вратата. Реферът Георги Димитров подмина и тази изява на голмайстора на ЦСКА.

До края се играеше само пред вратата на Красимир Костов, но Каранга пропусна два отлични шанса поне да изравни резултата.

В 88-ата минута Александър Георгиев се оказа жокерът на Белчев. По-малко от 10 минути след като се появи на терена крайният защитник изравни резултата с хубав удар от границата на наказателното поле.

Защитата на "Пирин" не успя да избие топката след корнер, тя попадна на левия крак на Георгиев и той не сгреши – 1:1.

Драмата беше пълна и в добавеното време. "Пирин" направи всичко възможно, за да забави времето, но в 92-ата минута Каранга донесе победата на гостите. Отново Георгиев се оказа в центъра на събитията, след като прати дълга топка в наказателното поле, двама бранители на "Пирин" се оставиха да бъдат прехвърлени и с шпагат Каранга я засече пред погледа на Костов.

Дневник