Левски" пропусна златен шанс да победи опашкаря в Първа лига "Етър" и завърши само 1:1 на своя "Георги Аспарухов". Сините получиха дузпа в 93-ата минута, но новото попълнение Филипе Нашименто изпусна от 11-те метра, с което провали отбора си.

Гостите от Велико Търново поведоха в 62-ата минута чрез Велко Батрович, а десет по-късно резервата на "Левски" Серджиу Буш донесе точката на своите.

Столичани остават трети в класирането с 50 точки след 25 мача. "Левски" изостава с 10 точки зад ЦСКА и има аванс от шест пред "Берое". "Етър" е 12-и с 21 точки.

В пореден мач "Левски" започна с променен състав, като от първата минута на върха на атаката стартира Ривалдиньо. Той беше подкрепян от Кабрал, Паулиньо и Нашименто. Изненадващо на пейката останаха Обертан и Роман Прохазка.

"Етър" от своя страна игра много компактно и затваряше всички празни пространства пред собствената си врата.

В началните минути сините имаха два добри шанса, които се откриха пред Кабрал и Паулиньо. Първо холандецът не успя да отправи хубав изстрел, а след това Паулиньо намери сънародника си, но Христо Иванов спаси.

Половин час след началото на двубоя "Етър" отговори и беше много близо до това да открие на "Герена". Иван Стоянов центрира остро в наказателното поле, Бадара стреля и уцели гредата. Вратарят на "Левски" Николай Кръстев подцеин ситуацията, мислейки че топката лети високо.

Делио Роси се активизира на почивката и веднага пусна на терена Роман Прохазка вместо Кабрал, а малко по-късно влезе и Серджиу Буш на мястото на Ривалдиньо.

Словашкият халф бързо можеше да се разпише, но негов изстрел в 52-ата минута беше избит. Вместо това "Етър" нанесе своя удар и изненадващо откри в 62-ата минута.

При едно наглед безобидно центриране Николай Кръстев не се намеси добре и изпусна топката, а стоящият наблизо Велко Братович без проблем я прати в мрежата – 0:1.

Голът стресна "Левски" и затова на терена влезе Габриел Оберта. Сините се активизираха и изнесоха играта напред, но в същото време оставяха и доста пространства пред своята врата.

В 72-ата минута атака, започната от Прохазка доведе до изравнителен гол за сините. Паулиньо нахлу отдясно, подаде към Буш, а той с хубаво завъртане елиминира Пламен Гълъбов и промуши топката във вратата.

До края на срещата се игра изцяло пред вратата на Христо Иванов, а "Левски" имаше три или четири добри възможности да вкара, но стигна само до разбърквания.

Все пак в третата минута на добавеното време сините получиха дузпа, след като Паулиньо нахлу в наказателното поле и беше повален от Георги Пашов, който направи необмислен шпагат. Филипе Нашименто застана зад топката, но стреля много несериозно, решавайки да показва техника и дори не уцели вратата.

Дневник