Мачовете от 28-ия кръг в Серия А доведоха до разместване в класирането, след като шампионът "Ювентус" вече оглавява подреждането. "Бианконерите" спечелиха домакинството си на "Удинезе", а по-късно "Наполи" не успя да се справи с "Интер".

На "Алианц стейдиъм" в Торино Пауло Дибала открадна шоуто и се разписа два пъти за победата над "Удинезе". В 20-ата минута аржентинецът изпълни перфектно пряк свободен удар и не остави никакви шансове на Мариано Бицари.

В края на първата част Гонсало Игуаин пропусна дузпа, която беше отсъдена за нарушение на Анджела срещу Дибала.

Четири минути след подновяването на играта Дибала се разписа за втори път и така гарантира 23-ия успех на "Ювентус" от 27 срещи. В оставащите минути шампионите действаха икономично и не допуснаха изненада.

В последния двубой за деня на "Сан Сиро" "Интер" и "Наполи" не оправдаха очакванията и бяха прекалено предпазливи. "Нерадзурите" отправиха само един точен изстрел за 90 минути и не успяха да спечелят трети от последните си пет мача.

"Наполи" пък сдаде върха, след като допусна грешна стъпка във втори пореден двубой. Преди седмица тимът на Маурицио Сари беше победен от "Рома", а след равенството в Милано вече изостава с една точка от "Ювентус" – 70 срещу 71. Още по-лошо за "Наполи" е, че "бианконерите" са и с мач по-малко, който беше отложен заради обилния снеговалеж срещу "Аталанта".

Зад водещите два тима е "Рома" с 56 точки, пред "Лацио" с 53. "Интер" вече е пети с 52, а "Милан", който победи "Дженоа" с 1:0 като гост заема шестото място с 47 точки.

Дневник