Кубрат Пулев ще продължи да работи със "Зауерланд" и треньора Ули Вегнер до края на годината. Българският боксьор ще изпълни договора си с германската компания, който е до 31 декември. На този етап няма яснота дали контрактът ще бъде продължен.

Пулев изрази несъгласие с твърденията за сериозна финансова криза в "Зауерланд". В края на миналата година компанията премести офисите си от Берлин в Хамбург. Наскоро пък беше обявено, че "Зауерланд" няма да ползва повече прочутата зала "Макс Шмелинг" и освен това има намерение да кара своите боксьори да се готвят отделно, като сами плащат за треньорите.

"Не смятам (че са пред фалит). В цял свят се работи по този начин и те искат да се преструктурират, за да работят и те така. Досега те бяха като промотър и се тренираше като отбор, а това не е правилно", каза Пулев при завръщането си в България след двубоя на брат му Тервел Пулев в Берлин.

"Това е професионален спорт, в който има един спортист и цял екип около него, а не десетима спортисти и трима треньори. Не става така. Трябва си специална подготовка за всеки един противник, всичко е много по-различно, така че трябва всичко да бъде професионално и на ниво. Ще видим какво ще стане", добави Кубрат Пулев.

В края на миналата година той заяви, че в началото на настоящата ще започнат преговори със "Зауерланд" за нов договор. Българинът не даде ясното каква е ситуацията между него и германската компания.

Пулев не изключва възможността да продължи да работи с треньора с Вегнер и след изтичането на контракта му със "Зауерланд". "До края на 2018 г. ми е договорът, дотогава съм и с него. За след това ще си проведем разговори с него лично и ще видим."

Пулев потвърди, че очаква да се завърне на боксовия ринг на 26 май или 2 юни. В началото на месеца той заяви, че мачът му ще бъде в Чикаго. От "Зауерланд" обаче искат следващата му среща да се състои в Германия и това може да промени плановете.

Пулев не се е боксирал от 28 aприл, когато спечели по точки американеца Кевин Джонсън в София и постигна 25-ата си победа от 26 мача като професионалист. На 28 октомври той трябваше да се изправи срещу Антъни Джошуа в битка за световните титли на IBF, IBO и WBA, но се отказа заради контузия.

Българският боксьор заяви, че вече е напълно излекуван и скоро започва усилена подготовка. Тя ще протече в Германия, а в нея ще участва и Тервел Пулев, чийто следващ двубой ще бъде на 7 април във Виена.

"Чувствам се отлично. Проточи се, ама аз не бързам предвид контузията. Смятам, че вече е отшумяла напълно и всичко е наред. Сега вече започвам здрави тренировки, може би ще започна в Германия. Те искат следващият мач да е там, така че сега говорихме и с треньора и ще видим", заяви Пулев.

Той допълни, че вариантът за двубой в САЩ не отпада напълно и "всичко ще стане ясно до десетина дни". 36-годишният българин каза, че няма предпочитания за съперник и е "готов да се бие с всеки".

Dnevnik.bg