Министърът на младежта и спорта Красен Кралев заяви, че очаква отлична организация на състезанията по мотокрос, за които държавата ще даде над 1.66 млн. лева. Преди дни Министерският съвет одобри отпускането на допълнителни разходи по бюджета на министерството, които да бъдат насочени към домакинствата на световния шампионат по мотокрос MXGP/MX2 и европейския шампионат EMX125/EMX250.

"Аз съм уверен, че вие ще се представите на високо ниво и че Българската федерация по мотоциклетизъм (БФМ) ще се справи брилянтно с организацията", каза Кралев при срещата си със състезатели и ръководители.

"Ще бъде много емоционално да карате пред българска публика в най-престижните състезания и ви пожелавам успех", добави министърът.

На срещата присъстваха председателят на федерацията Богдан Николов и председателят на организационния комитет на Гран при на България Румен Петков.

"С този акт правителството решава един много тежък проблем. Това е от огромно значение за привържениците на мотоциклетния спорт, които имат многобройни поводи да се гордеят с успехите на нашите състезатели", каза Петков. Той изтъкна пред Кралев, че през 2017 г. българските мотоциклетисти са спечелили 13 златни, 11 сребърни и 15 бронзови медала от европейски първенства.

"Благодарение на помощта от страна на държавата аз и всички мои колеги ще можем да участваме с български лицензи в световния шампионат тази година, което ме прави горд и щастлив", посочи в серията благодарности най-успелият български състезател по мотоциклетизъм Мартин Чой. Той припомни, че заради проблемите в последните три години е карал с чешки, румънски и македонски лиценз.

В знак на благодарност Кралев получи от състезателите спортно горнище.

Dnevnik.bg