Роджър Федерер се доближи на четири победи от рекордна шеста титла в Индиън Уелс. Миналогодишният шампион имаше нужда от едва 58 минути, за да преодолее третия кръг на турнира. 36-годишният швейцарец се наложи с 6:2, 6:1 срещу намиращия се в много добра форма Филип Крайнович от Сърбия.

Световният №1 показа обичайната си агресивна игра и спечели два пъти повече точки от съперника - 62 срещу 31. Крайнович, който заема 28-ата позиция в ранглистата, успя да реализира един пробив срещу Маестрото, но загуби пет от седемте си подавания в мача.

Федерер доминираше тотално, когато вкараше първи сервис. Това се случи в 64% от началните му удари, като доведе до шест аса и 89% спечелени точки (24 от 27). На втори сервис петкратният шампион нямаше висока успеваемост (53%), но това не му създаде никакви проблеми.

Носителят на рекордните 20 титли от Големия шлем продължава да няма загуба от началото на сезона. Той записа 15-ата си поредна победа във всички турнири и девета последователна в Индиън Уелс.


В спор за място в четвъртфиналите Федерер ще се изправи срещу французина Жереми Шарди, който надигра сънародника си Адриан Манарино със 7:5, 4:6, 6:1.

Другият осминафинал в най-горната част на схемата ще противопостави победителите от мачовете Томаш Бердих - Хьон Чун и Доминик Тийм - Пабло Куевас.

Dnevnik.bg